h i r d e t é s

Aki ok nélkül van kint az utcákon, mondjon le a lélegeztető készülék igénybevételéről!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Aki ok nélkül van kint az utcákon, mondjon le a lélegeztető készülék igénybevételéről!

2020. április 06. - 20:37

 

Láthatóan nem bír a hatalom a ténfergőkkel!

Budapest, 2020. április 5. Rendőrök járőröznek Budapesten a Normafa közelében, az Anna-rétnél 2020. április 5-én. A koronavírus-járvány miatt kijárási korlátozást vezettek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. Ebben a két hétben az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni. Az élelmiszerboltokban, drogériákban és a patikákban 9 és 12 óra között kizárólag a 65 év felettiek tartózkodhatnak és vásárolhatnak. A rendőrség a közterületeken "megnyugtató, segítő, empatikus és lojális intézkedésekkel" sarkallja a lakosságot a kijárási korlátozás betartására. - Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Aki szabálytalanul tartózkodik az utcán, azt nem büntetni kell, meg szabálysértést kezdeményezni, hanem egyszerűen csak alá kell íratni vele egy nyilatkozatot, hogy amennyiben megfertőződik, lemond a mentő és a lélegeztetőgép igénybevételéről. Első esetben ez csak figyelmeztetéssel járna és az okmány bemutatásával, másodszor pedig a hatósági okmány aláírásával.

Azért az még is csak egy képtelenség, hogy az emberek úgy csinálnak, mintha nem történt volna semmi, csak annyi, hogy a munkáltatója jutalom szabadságot adott nekik. A hétvégén, Dunaharasztiban és Csákváron a fagyizó előtt olyan csoportosulások voltak, mint egy nyáreleji kellemes napon. Egyetlen emberen sem láttam maszkot vagy kesztyűt. Érezhetően nincsenek tisztában az emberek azzal, ha bekerülnek a fertőzöttek csoportjába, akkor szörnyű napjaik lesznek, és hetekre lesz szükség ahhoz, hogy újra felépüljenek és visszanyerjék a munkavégző képességüket. Az, hogy a vírus még nem robbant, vagy robbantott hazánkban azt inkább a szerencsének, mintsem a jól végzett munka sikerének tudhatjuk be. Természetesen az egészségügyben dolgozók veszélyeztetettsége és kiszolgáltatottsága semmivel sem csökkent, hiszen ők a valóban megfertőzöttekkel kerülnek kapcsolatba.

Azt már az egyiptomi birodalom idejéből tudjuk, hogy a rendet nem a hadsereg és a rendőrség tartja fenn, hanem a hit, a félelem és az ellenőrzés.

Mára sajnos csak papok és templomok maradtak, a hitből eltűnt a félelem, a rendőrök meg kevesen vannak, tehát mást kell kitalálni, ezek egyike lehetne a lemondó nyilatkozat.


 

h i r d e t é s