h i r d e t é s

„Adj magadnak egy PICi időt!” – koramama-tréning indul Magyarországon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

„Adj magadnak egy PICi időt!” – koramama-tréning indul Magyarországon

2018. február 21. - 16:29

 

Földvári-Nagy Zsuzsanna, a Koraszülöttekért Országos Egyesület elnöke ingyenes, feldolgozást segítő tréningeket szervez koraszülött babák anyukáinak.

Ahhoz, hogy adni tudjunk, először nekünk magunknak is kell adnunk, töltekeznünk

 – vallja Földvári-Nagy Zsuzsanna, aki 10 évvel ezelőtt életet adott koraszülöttként 610 grammal világra jött kislányának, majd megalapította a Koraszülöttekért Országos Egyesületet (KORE).

Saját tapasztalata, hogy nagyon nehéz és hosszú időszak várhat a korababák családjaira a perinatális intenzív centrumokban (PIC), illetve az otthoni ápolás során is, a kisbabák gyarapodása, gyógyulása iránti aggodalmak, bizonytalanságok, tanácstalanság miatt. Hogy tartós támogatást nyújtson az érintett édesanyáknak, 2018-tól havi rendszerességű, ingyenesen látogatható tréningeket szervez országszerte. Az első alkalomra február 24-én szombaton Budapesten kerül sor. 

A KORE feldolgozó tréningjein a koraanyukák olyan kérdésekre kaphatnak választ, útmutatást, tanácsokat, mint például hogy mennyit adjanak önmagukból, hogyan tudnak úgy töltekezni, hogy adni is tudjanak, valamint hogyan segíthetnek rajtuk az élmények, a barátok, a szeretet, és akár az idő.

De tippeket gyűjthetnek a résztvevők azokban a témákban is, hogyan ne váljanak mártírrá, ne keseredjenek el és hogyan vihetnek örömöket a mindennapokba, valamint milyen módon válhatnak türelmesebbé önmagukkal szemben és korababájuk növekedése szempontjából egyaránt. 

A tréningek közvetlenül az anyáknak segítenek, de közvetetten a koraszülöttek fejlődését is szolgálják, hiszen a kiegyensúlyozott, nyugodt szülők a korababájuknak is nagyobb támogatást, több erőt tudnak adni, hozzájárulva ezzel a legkisebbek gyógyulásához is.

Az anyaprogramokon emellett a KORE által összeállított, részletes, hasznos, közérthető és aktuális információkat összefoglaló PICi füzetet is megkapják a résztvevők.

A KORE a koraszülött központokban töltött időszakot is igyekszik megkönnyíteni, így 2018-ban is - a NaturAqua támogatásával - 13 PIC-ben járul hozzá a családközpontúbb eszközök, helyiségek kialakításához.

A NaturAqua a magyarországi koraszülött ellátás elkötelezett támogatója, partnere, a KORE közreműködésével idén harmadik éve segít családbaráttá tenni a kórházi osztályokat, hogy a koraszülött csecsemők ápolása mellett szüleik nyugalmát is szavatolja. 

 

 


 

h i r d e t é s