h i r d e t é s

A vb soha nem érhet véget: újabb 400 milliós tétel bukott ki

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A vb soha nem érhet véget: újabb 400 milliós tétel bukott ki

2017. augusztus 27. - 07:12

 

Szinte nincs olyan nap, hogy ne nőne tovább a vizes vb büdzséje, függetlenül attól, hogy a program közel egy hónapja lezárult, és már a masters-rendezvényeken is túl vagyunk. - írja a Magyar Nemzet

A vizes vb városligeti helyszíne - Forrás: MTI

Ezúttal a városligeti medencét és a szinkronúszáshoz köthető helyszíneket építő Penta Industry Kft. jött rá, hogy a beruházásra kapott 4,89 milliárd forint kevés lesz – így további 399 millió forintnyi közpénzt kért és kapott az „előre nem látott” helyreállítási feladatokra a Bp 2017 Kft.-től. Az erről szóló dokumentum az EU-s közbeszerzési értesítőben jelent meg, itt fedezte fel az Átlátszó blog.

Pénteken írtuk meg, hogy 104 millió forinttal drágult a Batthyány térre épített úszótorony. Igaz, az építményt már lebontották, de mobilgátnak kell védenie a Duna medrében hagyott beton platformot, ezért kerül még többe az alaphangon is 3 milliárdos beruházás.

Augusztus 16-án pedig a FINA- bajnokság balatonfüredi helyszínéről derült ki, hogy az ismert költségeken túl tovább 260 millió forintot költöttek egy parkoló térkövezésére és egy összekötő útra.

Az Átlátszó összegzése szerint a nyilvánosságra hozott szerződések szerint eddig nettó 106,2 milliárd forintba, vagyis bruttó 134,8 milliárdba került a 2017-es vizes vb – és ezek csak a már ismert költségek.

 

mno.hu


 

h i r d e t é s