h i r d e t é s

A Ryanair nekiment a Google-nak

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

A Ryanair nekiment a Google-nak

2015. október 07. - 13:09
0 komment

 

A fapados európai légitársaság, a Ryanair kedden sajtóközleményt adott ki, melyet a Google-nak címeztek. 

Azzal vádolják az amerikai szoftvercéget, hogy az önös érdekeik vezette hirdetési gyakorlatukkal félrevezetik azokat az ügyfeleket, akik a Ryanair szolgáltatásait szeretnék igénybe venni - írja az index.hu.

A felpanaszolt probléma az úgynevezett screenscraper oldalak miatt jött létre. Ezek az oldalak a szolgáltatásaik reklámozására egy ismert vállalkozás nevét használják fel, esetünkben a Ryanairét. Ezután annyit fizetnek a hirdetésekért, hogy a Google keresőjében az ő weboldaluk vagy ajánlatuk kerüljön az első helyre – legalábbis a Ryanair ezt állítja.

A Ryanair szerint a screenscraper cégek megkárosítják az ügyfeleket, akik úgy hiszik, a Ryanairtől vásárolnak jegyet vagy szolgáltatásokat. Ezek viszont drágábbak, néha hamis ajánlatokat adnak, és van, hogy panasz esetén utolérhetetlenek. A Ryanair szerint ezek a csalások az utóbbi időben főként az Egyesült Királyságban és Írországban terjedtek el.

A csalók ellen már jogi eszközökkel is fellépő Ryanair azt követeli a Google-tól, hogy tegye átláthatóbbá a hirdetési rendszerét, hogy megelőzzék a további visszaéléseket.

 

index.hu (Címlap Fotó: Illusztráció / Youtube)


 

Kommentek

h i r d e t é s