h i r d e t é s

A Quaestor károsultak felvették a kapcsolatot a Nemzetközi Atlétikai Szövetséggel a Budapesten megrendezendő világbajnokság és a Duna City telek kapcsán

Olvasási idő
6perc
Eddig olvastam

A Quaestor károsultak felvették a kapcsolatot a Nemzetközi Atlétikai Szövetséggel a Budapesten megrendezendő világbajnokság és a Duna City telek kapcsán

2019. december 15. - 07:23

 

A Duna City telekhez a magyar állam jóval a piaci érték alatt jutott, a károsultak egyetlen fillért sem láttak, még ebből az összegből sem.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

Mindent el fogunk továbbra is követni, hogy  a nemzetközi közvélemény tudomást szerezzen a 32 ezer család jogtalan,embertelen kifosztásáról, illetve arról, hogy ez a telek szerepet kap a megrendezés kapcsán.

Közleményüket >> ide kattitva << lehet elolvasni.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség tagjai részére

 

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Engedje meg, hogy ezúton tájékoztassuk Önt, mint a Nemzetközi Atlétikai Szövetség tagját, a 2023. évi Budapesti Atlétikai Világbajnokság kapcsán egy fontos tényről a Quaestor Károsultak Közössége nevében.

A Quaestor Károsultak Közössége 32.000 brókerbotrány miatt károsult érdekét képviseli, akik a 2015. március 9-én bedöntött Quaestor Csoport áldoztai 100.000 családtagjukkal együtt. A Wall Streetnél is nagyobb méretű csalásban (ahol 188,7 millió Euro tűnt el) a keményen dolgozó kisemberek 25 évnyi 684 millió Euro megtakarítását lopták el a Magyar Nemzeti Bank felügyelete és ellenőrzése mellett. Ennek a kolosszális pénzügyi botránynak már eddig is szörnyű következményei vannak: többen követtek el öngyilkosságot, illetve családok kerültek a szakadék szélére.

A QUAESTOR Csoport 25 évig Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő hazai vállalatcsoportja volt, amely két fő tevékenységi területtel rendelkezett: szolgáltatási területe széleskörű pénzügyi és turisztikai szolgáltatást nyújtott, befektetési területe pedig jövedelmező és többlethasznot eredményező ötleteket valósított meg. Az országos fiókhálózattal rendelkező QUAESTOR Csoport a határokon túlnyúlva is folyamatosan erősödött üzletileg. A QUAESTOR Csoport sikeres működését elismerve egy 23 tagú, független szakemberekből álló bizottság érdemesnek találta a „Superbrands” 2014 védjegy viselésére.

A 2015 óta bűnügyi eljárás alatt álló Tarsoly Csaba, a QUAESTOR Csoport vezetője, az elmúlt 25 évben remek kapcsolatot ápolt a magyar kormánnyal, ennek következtében éveken át állandó magyar parlamenti belépővel és diplomata útlevéllel is rendelkezett. Tarsoly kitűnő üzleti kapcsolatot tartott fenn több minisztériummal, önkormányzattal, állami hivatallal, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) korábbi elnökével,a szexbotránya miatt néhány hete lemondásra kényszerült volt győri polgármesterrel, Borkai Zsolttal is. Tarsoly Csaba, a Quaestor vezére megvásárolta a Győri ETO stadiont és futball csapatot és a város díszpolgára lett. Eközben Borkai Zsolt 3,3 millió Euró közpénzt tartott a Quaestorban. A magyar törvények szerint közpénz kizárólag a Magyar Államkincstárnál tartható, ezek szerint Borkai Zsolt törvénytelenséget követett el. Amikor kérdőre vonták, hogy szolgáltasson adatot a tranzakcióról, ezt megtagadta, illetve a későbbi bírósági tárgyaláson meg sem jelent, amikor beidézték.

A Quaestor Csoport és a MOB, valamint a kormányzat gyümölcsöző kapcsolatának köszönhetően kerülhetett be a Quaestor Csoport tulajdonát képező 33 hektáros Duna City terület a 2023-as Budapesti Atlétikai Világbajnokság egyik jelentős helyszíneként Ezúton tájékoztatjuk Önt arról, hogy a Duna City terület zár alávételét még 2016-ban Tarsoly Csaba és több Quaestor Károsult is kezdeményezte. A telket korábban Tarsoly Csaba a Külgazdasági és Külügyminisztérium segítségével megpróbálta értékesíteni 283,4 millió Euróért. A tárgyalások azonban a befektetővel megszakadtak, így a Duna City terület a Quaestor cégcsoport tulajdonában maradt.

A telek csőd utáni értékesítése jelentősen csökkenthette volna a károsultak veszteségeit, DE

  • A magyar Rendőrség nem adta át a Quaestor Csoporthoz tartozó Quaestor Hrurira Kft. dokumentumait a felszámolást végző cégnek;
  • A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) sem válaszolt a felszámoló azon kérdésére, miszerint rendelkeznek-e fénymásolatokkal az üggyel kapcsolatban;
  • Az OTP BANK Nyrt. - aki a Magyar Olimpiai Bizottság gyémánt fokozatú támogatója – szintén elmulasztotta az adatszolgáltatást a felszámoló kérésére a Quaestor múltbéli pénzügyi tranzakcióit illetően;
  • Mivel a fent említett három szervezet egyike sem szolgáltatott információt a Quaestor Hrurira Kft. korábbi pénzügyi tranzakcióit illetően, így a Hrurira felszámolója nem tudta a megadott határidőig a hitelezői igényeket továbbküldeni az anyacég felé. Így a 32.000 Quaestor Károsult egyetlen fillért sem fog kapni a Duna City telek eladásából, annak ellenére sem, hogy a Quaestor Csoport pénzügyi tevékenységét 25 éven át ők maguk finanszírozták, természetesen ebbe a grandiózus Duna City projekt is beletartozik.
  • A magyar kormány idő közben hozzájutott a 32.000 Quaestor Károsult saját tulajdonát képező kolosszális értékű területhez A 33 hektáros Duna City terület, NEM A MAGYAR ÁLLAM TERÜLETE.

A fentiek ismeretében kérjük, hogy ne támogassa egy olyan esemény megrendezését, amelyet egy olyan területen rendeznének meg, amit az állam 32 ezer embert kisemmizve a formális jogot a rendeltetéséből kiforgatva szerzett meg.

Felhívjuk továbbá a szíves figyelmüket arra, hogy a Quaestor Károsultak továbbra is demonstrálni fognak és nem hagyjuk, hogy a javainkból kiforgassanak.

Tisztelettel: Quaestor Károsultak Közössége További információért, kérjük, írjanak a [email protected] email címre.

Az alábbiakban további információhoz juthatnak angol nyelven:

https://www.euronews.com/2015/03/27/hungary-orbans-government-denies-insider-trading

https://english.atlatszo.hu/2016/12/11/massive-broker-scandal-transcends-party-lines/

https://www.reuters.com/article/hungary-quaestor-idUSL5N0WC2K320150310

http://hungarianspectrum.org/2015/03/24/the-quaestor-scandal/

http://www.budapesttelegraph.com/news/884/brokerage_scandals_-_which_is_the_next_one

https://www.euronews.com/2015/03/27/hungary-orbans-government-denies-insider-trading

https://www.dailymail.co.uk/wires/ap/article-3035049/Hungarian-investors-want-reparation-brokerage-falls.html

http://hungarianfreepress.com/2015/03/27/democratic-opposition-unites-in-call-for-viktor-orbans-resignation/

https://budapestbeacon.com/brokerage-scandal-engulphs-hungary/

https://hungarytoday.hu/brokerage-saga-continues-pm-defends-decision-withdraw-taxpayers-money-quaestor-59989/

https://www.reuters.com/article/hungary-quaestor-idUSL5N0WC2K320150310

https://dailynewshungary.com/brokerage-scandal-parliament-approves-law-on-compensation-for-quaestor-victims/

https://dailynewshungary.com/quaestor-clients-hold-demonstration/

https://dailynewshungary.com/quaestor-brokerage-scandal-victims-protest-at-parliament/

https://dailynewshungary.com/top-court-axes-quaestor-compensation-law/

https://dailynewshungary.com/government-former-head-quaestor-brokerage-common-criminal/

 

Dunacity - promotional video

DunaCity Budapest is a complex real estate development project in a 32.5 hectare brownfield area where once Nagyvásártelep, the former commercial centre was located. The location of the site is now one of the most frequented and fastest improving parts of Budapest, it is situated on the busy Soroksári-road, which has great potential in possible future developments. The development includes a potential of more than 500,000 sq m of built-in floor space, including office, retail, residential and hotel functions. The investment will be unique in its size, complexity and design. The overall value of the investment is 1,100 Million EUR. The project will be 4 launched in 2010, after the completion of preparations between 2006 and 2009. The predicted date of completion is 2018.

http://www.quaestor.hu/en/companies/duna-city-development-of-a-new-district-in-budapest

DunaCity – development of a new district in Budapest

The DunaCity city project is of key importance in the real estate portfolio of the QUAESTOR Group. We have a 50% share in it. In cooperation with development partners we want to build a trendy district that keeps its finger on the pulse of business. In the past the area was occupied by a food wholesale center. The project area covers around 33 hectares in one of the most coveted and fast-developing parts Budapest, to the south of Rákóczi Bridge (formerly called: Lágymányosi Bridge) alongside the Soroksár branch of the Danube River. The DunaCity area is suitable for the construction of mixed-use property units on a total floor space of nearly 500,000 m². For more information please visit: http://www.dunacity.hu/

DunaCity ready to go

The biggest, Ft 250 billion investment project of the Hungarian capital, DunaCity is cleared to launch, after infrastructural developments on the premises of the investment, on the last large building site of the Pest side of the Danube, draw to their completion. The Ft 1.5 billion investment in infrastructure makes it possible to establish a 500,000 square meter building complex instead of the 435,000, which was originally planned. The successful infrastructural investment also increased the possible size of green areas. The project management company established for the purpose is owned by Gropius and Questor, each with a 50% stake. The investment is to be completed in 15 years with Ft 250 billion in overall expenditure. Gropius Zrt closed the year of 2007 with an increasing turnover and with profits as well. Its net revenue exceeded Ft 15 billion, its profit before taxation amounted to Ft 700-800 million while its shareholders’ equity rose to Ft 4 billion. According to book calculations, stakes of Gropius in six other companies worth all together Ft 4 billion, but on the market, however, these shares worth Ft 15 billion. This year’s contracted portfolio of the company surpasses Ft 12 billion. These figures were reinforced by Gyula Csáktornyai president-CEO of the company. (Napi Gazdaság)

https://bbj.hu/business/dunacity-ready-to-go_35289

http://www.rfi.fr/europe/20150403-hongrie-gouvernement-affaire-fraudes-financieres-orban/

https://google-hu.greatofferpromotions.icu/v102112-hu-A/index.php?isp=Invitech%20Megoldasok%20Zrt.&lpkey=150f7624395c30a305&uclick=qdzwgh1n#b

http://www.freehungary.hu/index.php/56-hirek/3742-how-much-orban-s-gov-t-is-involved-in-the-questor-scandal

https://edition.cnn.com/

https://www.xpatloop.com/news/80282


 

h i r d e t é s