h i r d e t é s

A perzselő napsütés fokozódik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A perzselő napsütés fokozódik

2022. június 30. - 05:48

Csütörtökön is az átlagosnál jóval melegebb idővel kell számolni, lesznek helyek, ahol a 38 fokot is elérheti a hőmérséklet!

Napos idő várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel, legfeljebb néhány zápor, zivatar fordulhat elő nagyobb eséllyel a Dunántúlon. Nagy területen megélénkül a délkeleti szél, zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 39 fok között várható. Késő estére 23 és 30 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön marad a hőség, a sokfelé 35 fokot meghaladó forróság nem csak a beteg és idős, hanem az egészséges szervezet számára is intenzív megterhelést jelent.

Az alvászavarok miatt sokan nem tudják kipihenni magukat, napközben pedig fáradtak, tompák, ingerültek lehetünk, csökken a fizikai és a szellemi teljesítőképesség.

Továbbra is ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra! 11 és 15 óra között országszerte nagyon erős, néhol extrém lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről, illetve ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a napon való tartózkodást!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s