h i r d e t é s

A Momentum egy hangfelvétel manipulálásával vádolja a DK-t

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A Momentum egy hangfelvétel manipulálásával vádolja a DK-t

2020. augusztus 05. - 09:12

 

A két párt között a gödi polgármester miatt feszült a viszony

Balogh Csaba, Göd polgármestere

A Demokratikus Koalíció kedden este közleményt adott ki arról, hogy szerintük hangfelvétel bizonyítja, hogy a gödi momentumos polgármester fideszesre akarta cserélni a város LMP-s és DK-s alpolgármestereit.


Részlet a DK szerkesztőségünknek eljuttatott közleményéből

A DK a levélhez mellékelt is egy alig fél perces felvételt, amelyben állításuk szerint Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere arról beszél, hogy a Momentum országos vezetésével egyeztetve le kívánja váltani a szövetséges pártok (LMP és DK) alpolgármestereit, és helyettük a Fidesz önkormányzati képviselőjét nevezné ki alpolgármesternek a városban.

A DK azt is állította, hogy a hangfelvételen Balogh kijelenti, hogy a jövőben nem kíván együtt dolgozni a választást vele közösen megnyerő ellenzéki pártok által jelölt alpolgármesterekkel, hanem helyettük egy fideszes (Pintér György), egy momentumos (Andrejka Zombor) és egy független (Hlavács Judit) képviselő alpolgármesteri kinevezését támogatja, mondván, bennük „bízik annyira, hogy rájuk tudná bízni” az alpolgármesteri feladatokat és az általa kívánatosnak tartott alpolgármesterek között első helyen a Fidesz képviselőjét javasolta. Vagyis, állítja a DK, Balogh a Momentum-LPM-DK-Jobbik városvezető koalíció helyett a Momentum-Fidesz koalícióra tett javaslatot. A párt hozzátette azt is, hogy a hangfelvétel tanúsága szerint a személycserékre tett javaslatát Balogh megbeszélte a Momentum országos vezetésével is.

Szerda reggel a Momentum is kiadott egy közleményt, amelyben azt állították, hogy a DK manipulált hangfelvétellel támadja Göd polgármesterét, és a párt által közzétett hanganyag tartalmával ellentétben Balogh Csaba nem akarta fideszesre cserélni a jelenlegi alpolgármestereket. A Momentum ugyancsak közzétett egy hangfelvételt, amelyről azt írták, hogy az az április 6-i beszélgetésről készült hanganyag eredeti verziója – ez itt hallgatható meg.

A Momentum szerint a hangfelvétel bizonyítja, hogy a DK által közzétett hanganyag tartalmával ellentétben Balogh Csaba nem akarta fideszesre cserélni a jelenlegi alpolgármestereket. Ezen a felvételen arra a kérdésre, hogy „Azt tudod, hogy egy alpolgármesterre, aki helyettesít téged, mindenképp szükséged van?” Göd polgármestere úgy válaszol: „Igen. Ennek tudom javasolni igazából Pintér Gyurit, Andrejka Zombort, Hlavács Juditot. Ki az, akiben a legjobban megbíztok? És remélem nem a Pintér Gyurit mondjátok.

A Momentum a közleményében hozzátette: őszintén remélik, hogy a DK honlapján közzétett manipulált hangfelvétel egyéni magánakció, és nem a párt hivatalos álláspontját és stratégiáját tükrözi. Azt is írták, hogy szerdán a Momentum elnöksége minden érintett párt elnökségéhez levélben fordul a gödi helyzet országos rendezése érdekében. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s