h i r d e t é s

A legnépszerűbb esport játékok Magyarországon

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam
a- a+

A legnépszerűbb esport játékok Magyarországon

2022. július 25. - 19:09

Tudj meg mindent cikkünkből a legnépszerűbb sport játékokról amik elérhetőek Magyarország területén. Kezdőknek és játékosoknak kötelező! Ne maradj le te sem.

Az elmúlt években látványos előtérbe kerültek az esportok a fogadások világában. Az Esport játékosai versenyszerűen foglalkoznak a különböző videójátékokkal amatőr, vagy professzionális szinten. Sokáig nagy vitát váltott ki az, hogy lehet-e sportnak nevezni ezt a tevékenységet, hiszen a teljesítmény során nem végeznek fizikai tevékenységet a játék résztvevői.

Bármennyire is hihetetlen, de az Esport világában az első verseny már a 70’-es években megrendezésre került Kalifornia államban. Az 1990-es években pedig egyre nagyobb fejlődésnek indultak a számítógépes játékok, számos új típus jelent meg ebben az időben. A 2000-es évektől pedig folyamatosan nőtt a játékok népszerűsége.

Az Esport népszerűsége miatt a legtöbb sportfogadó irodánál elérhető fogadásként, az olyan népszerű bukmékerek felületén pedig mint a GG.bet casino többféle játék közül is választhatunk. A cikk további részében kicsit mélyebb betekintést nyerünk majd az Esport világába.

Az esport Magyarországon

Esport típusú versenyeket az utóbbi időben egyre gyakrabban rendeznek Magyarországon is. Elmondható, az is hogy a rajongók és érdeklődők köre hazánkban is növekszik. A Magyar Nemzeti Esport Bajnokság az első olyan rendezvényként került megtartásra, ami elérhetővé tette a játékosoknak, hogy ligarendszer alapján mérjék össze tudásukat a számítógépes lehetőségek terén.

A legnépszerűbb Esport játékok

Számos listát találhatunk az interneten, ha a legnépszerűbb játékokat keressük. Van azonban olyan játékok, amelyek minden listán vissza-visszatérő, örök kedvencként jelennek meg a videojátékosok és fogadók körében egyaránt.

A legnépszerűbb esport fogadási típusok:

  1. League of Legends (LOL)
  2. CS: GO
  3. Mobile Legends: Bang Bang
  4. Dota 2
  5. PubG Mobile

Az egyik legnépszerűbb lehetőségként a League of Legends játékot tartjuk számon. Ez a játék egy stratégiai játék, két csapattal. A csapatok pedig öt-öt főből állnak. A játék során az a cél, hogy a csapatok lerombolják a másik bázisát. Mindeközben azonban védeniük kell a saját bázisukat is. Átlagosan egy ilyen játék 20-60 perces lehet.

De természetesen egyénfüggő, hogy épp a LoL, a Cs Go vagy épp a Dota 2 sportfogadási ajánlatai érdekelnek majd.

Fogadj videojátékra

Az Esport területén történő sportfogadás nagyon hasonlóan működik a klasszikus sporteseményekre való fogadásokra. A konkrét e sport események lebonyolítása is hasonló, hiszen ez esetben is előfordulnak kommentátorok, azzal a céllal hogy tájékoztassák a nézőket a történésekről az élő közvetítések alkalmával. A különbség talán abban rejlik, hogy a közvetítések többségében streames oldalakon zajlanak.
A bukmékerek oldalán leggyakrabban elérhető játékok között például a League Of Legends - rövid és ismertebb nevén LOL - mérkőzéseket találhatunk a kínálatban. Másik népszerű játék a Counter Strike: Global Offensive ismertebb nevén CS:GO. Találkozhatunk viszont akár Hearthstone: Heroes of Warcraft játékokkal is.
Az Esport események között egyébként találhatunk olyan játékokat is, amelyek klasszikus sportot jelenítenek meg, ilyen többek között a FIFA is, arra az esetre ha a stratégiai videojáték világa kevésbé fogott volna meg.
A legnagyobb Esportok esetén pedig a bukmékerek minden esetben biztosítanak sportfogadási ajánlatokat is.

Miben különböznek?

A normál sportoktól nem igazán különböznek az Esport fogadási típusok. Az egyik nagy különbség, hogy a játékon belül vannak úgynevezett speciális fogadások. A sportfogadás szabályai egyéként általában ugyanúgy érvényesek az Esportra is, mint a klasszikus eseményekre. Érdemes azonban mindig elolvasni az adott bukméker Esportra vonatkozó szabályzatát, hogy biztosan tudomást szerezzünk a körülményekről.

Válogass a sportfogadási irodák között

Ha kezdőként szeretnél Esport fogadásokat kötni, akkor az első lépés, hogy ki kell választanod egy számodra szimpatikus bukmékert, ahol elérhető az Esport fogadás. A választásnál mindenképpen figyelembe kell venni néhány fontos szempontot.
Először is gyűjts össze több olyan sportfogadó irodát, ahol elérhető az Esport. Ezt követően tájékozódj az oldalon, hogy milyen sportfogadási szabályokkal kell számolni. Nézz szét a bónuszok között is, mert vannak olyan sportfogadási oldalak, ahol lehetőséged van Esport területére is bónuszt kapni. Ez egy nagyon jó kezdő lehetőség lehet, úgyhogy érdemes ezt is figyelembe venni. A bónuszok esetén mindenképpen olvasd el a felhasználási feltételeket.
Másik fontos szempont az iroda kiválasztása esetén, hogy legyél tisztában az igényeiddel. Ha nem csak Esportra szeretnél fogadni, hanem klasszikus eseményekre is, vagy esetleg szeretnél online kaszinó felületen játszani, akkor van lehetőség olyan irodát választani, ahol mindez egyszerre elérhető. Végül, de nem utolsó sorban nagyon fontos, hogy csak olyan irodához regisztrálj be, amelyik legális, és rendelkezik minden szükséges engedéllyel. Ezeken az oldalakon a regisztráció csupán egy pár perces, nagyon egyszerű folyamat, úgyhogy nem kell aggódnod miatta, ha esetleg teljesen ismeretlen vagy a terepen.

Hogyan kell esportra fogadást kötni?

Mindezek után nézzük meg, hogy hogyan is kell konkrétan megtenni egy Esport fogadást. Első lépésként, ha már kiválasztottad a számodra megfelelő bukmékert, akkor nézd meg az oldalon, hogy milyen eseményekre lehet fogadni. Ehhez válaszd ki az Esport kategóriát, ugyanis azon belül lesz tömörítve az összes ide kapcsolódó mérkőzés. Ezt követően már csak ki kell választani a mérkőzést és rögzíteni a téteket, ugyanúgy mint egy klasszikus esemény esetén is. Ha pedig megvagy, kész is vagy!


Kommentelne? Kattintson ide!