h i r d e t é s

A legjobb hörcsögketrec felkutatása

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

A legjobb hörcsögketrec felkutatása

2022. június 24. - 09:34

A legtöbb hörcsög az ideje nagy részét a ketrecében tölti, ezért olyanra van szükségük, amely lehetővé teszi számukra a természetes viselkedést. 

Forrás: zebrapets.hu

A vadon élő hörcsögök ugyanis bonyolult üregrendszereket hoznak létre a föld alatt, ezért szeretnénk, hogy a kiskedvencünk ketrece ezt meg tudja teremteni. Tegye lehetővé az ásást, miközben elég tágas legyen ahhoz, hogy elférjen benne minden szükséges kellék és játék, és legyen hely a rohanásra is.

A hörcsögketrecekre vonatkozó követelmények

A hörcsögketrec kiválasztása nem egyszerű feladat, azonban a ZebraPets.hu oldalon garantáltan megtalálja minden gazdi a legjobbat kedvencének. Számtalan követelménynek kell megfelelnie, hogy megteremtse azt a környezetet, amelyet a szőrös kiskedvencünk imádni fog.

A ketrec stílusa

A drótketrec, a műanyag moduláris ketrec vagy a terrárium a három legnépszerűbb

stílus. Mindegyiknek megvannak az előnyei és hátrányai a tisztítás, a szellőzés és a biztonság terén.

Könnyű tisztítás

Általában a műanyag tálcával ellátott drótketrec a legkönnyebben tisztítható. Csak emeljük le a rácsot az aljáról, söpörjük ki a forgácsot, és szükség szerint töröljük át egy nedves kendővel.

Minél összetettebb a ketrec, annál nehezebb lesz a tisztítása, ami nagyon fontos, ha több rekesszel rendelkező műanyag ketrecben gondolkodunk.

Szellőzés

A drótketrec a legjobb megoldás a megfelelő szellőzéshez. A műanyag moduláris ketrecek csövei és zárt rekeszei gátolhatják a légáramlást, így a levegő minősége és a páralecsapódás problémát okozhat. Hasonlóképpen, a  szellőzése sem a legmegfelelőbb.

Méret

Törekedjünk arra, hogy legalább 60 x 30 cm legyen. De, ha azt szeretnénk, hogy a hörcsögünk minél aktívabb és boldogabb legyen, próbáljunk meg ennél nagyobb ketrecet keresni.

A ketrec biztonsága

A hörcsög ketrecében lévő rudak közötti távolság legfeljebb 1 cm lehet. A vízszintes rudak ugyanis lehetőséget adnak a mászásra. Továbbá a ketrec ajtaját is érdemes ellenőrizni, hogy az biztonságos-e, mivel a hörcsögök szakértővé válhatnak a kinyitása terén.

Mire van szüksége a hörcsögünknek egy kényelmes otthonhoz?

Először is fontos, hogy a lakhelye kényelmes, száraz és tiszta legyen, olyan helyen elhelyezve, ahol zavartalanul pihenhetnek, de mindenképpen ügyeljünk arra, hogy ne legyen kitéve huzatos vagy nedves körülményeknek.

Továbbá kulcsfontosságú az is, hogy a hörcsögöket olyan helyiségben tartsuk, ahol a lámpák minden este többé-kevésbé ugyanabban az időben kialszanak.

Végezetül pedig nem árt őket távol tartani az olyan háztartási eszközöktől, amelyek ultrahangot generálhatnak. A hörcsögök ugyanis nagyon szenzibilisek a magas frekvenciájú hangokra.

Végső gondolatok

Bár a hörcsögünk eléldegél alapvető felszerelésekkel is, mégis azt szeretnénk, ha a lehető legboldogabb és egészségesebb lenne. Ha sok helye van a rohangáláshoz, és az egészséges táplálkozás mellett néha-néha kap egy kis csemegét, sokkal valószínűbb, hogy velünk is barátságosabb lesz.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s