h i r d e t é s

A ku**a...

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam

A ku**a...

2021. május 08. - 11:35

 

...azaz a prostituált egy foglalkozás, a társadalom terméke, nagyon nem oké a foglalkozást űzőket elítélni, már csak azért sem, mert kutatások bizonyítják, hogy senki sem jó kedvéből lesz prostituált. Nyomor, oktatás, család hiánya, erőszak, anyagi kilátástalanság, stb. Kb mindenki ismeri ezeket. 

A kép illusztráció! - Forrás: Shreya Takodara

De vajon mire számíthat az a nő, aki amúgy a társadalom felső tíz százalékának köztesébe (ez 70-300 milliós vagyont, 15-35 millió forint nettó jövedelmet jelent per év) tartozik annak minden előnyével, gondtalan és független életet tud biztosítani magának és a gyerekének, plusz még az egyik legpiacképesebb diplomával majd még egy egyetemi diplomával rendelkezik, több nyelven beszél, a szakmájában sikeres és elismert egyik napról a másikra a magyar és az európai adófizetőktől ellopott, valamint igen erős politikai hátszéllel mesés, mondhatni józan ésszel felfoghatatlanul nagy vagyont felhalmozó, egyébként a megszólalásai alapján egy végtelenül egyszerű, de inkább döbbenetesen buta, viselkedni nem tudó (azaz társaságba se lehet vele menni), megjelenését tekintve a kor férfiideáljára nyomokban sem hasonlító strómanba hirtelen beleszerelmesedik, majd a tévéstúdióba a karján több százmilliót érő ékszerekkel bemegy, büszkén mutogatja az új kaszthoz való tartozás szimbólumait, melyeket más NER-maideken már láthatott a nagyérdemű.

Mindezt Magyarországon, ahol szociológiai kutatások szerint ma világviszonylatban sokkal nagyobb az esély a leszakadásra mint a felemelkedésre.

Az illető mint ismert személyiség véleményformáló erő. Pont mint Vajna Timea, ő is árcédulát akasztott a női testre. Azt mondta el, amit Mágnás Elza, a múlt század fordulójának leghíresebb és leggazdagabb prostituáltja egy fiatal cselédlánynak a Félvilág című filmben: tedd szét a lábad, mert enélkül nem fog menni. Míg Mágnás Elza méregdrága tárgyait, az őt körülvevő luxust a korabeli sajtó igyekezett alaposan bemutatni, a mai kor gazdag férfiai által kitartottnak tűnő (nem az a lényeg, mit csinálsz, hanem hogy milyennek gondolnak) magyar nők maguk mutatják be azokat a túlárazott, csak a szupergazdagok által megvásárolható dolgokat, melyekkel maguk a nők is a szupergazdagok klubjába tartozóknak tekinthetik magukat. A nő klubtagsága azonban nem állandó, hiszen ő pusztán a kőgazdag, az őt megvásárolni tudó férfi kelléke, a klubhoz - a társadalmi mobilitás hiánya miatt nyugodtan mondhatjuk, hogy a kaszthoz - való tartozása az őt kitartó férfitől függ. Ezek a híres, véleményformáló nők, mint Vajna Timea vagy Várkonyi Andrea tehát a "tedd szét a lábad, és mesés életed lesz" üzeneten kívül még azt is elmondják, hogy más lehetőséged a felemelkedésre, ha csajnak születtél, úgysem lesz. Vagy bevállalod, és akkor a Maldív-szigeteken nyaralsz a télben, vagy az életben nem tudsz kitörni a kasztodból.

Vajna Timea esete valamennyire védhető még akkor is, vagy talán éppen azért, mert állítólag rendőrségi iratok bizonyítják, hogy prostitúciós tevékenységre ajánlották abban az időben, amikor Vajna is felfigyelt rá. Egy olyan élethelyzetben talált rá az amúgy tényleg nagyon szép, ám önbecsülésétől teljesen megfosztott, amúgy normális életre vágyó, de abuzált nőre a "megmentője", aki valójában inkább egy ragadozó volt, amikor szerintem ember nincs, aki ne azt az utat választotta volna mint Vajna Timi.

Várkonyi Andrea esete azonban nem ilyen. Egy sokadik generációs értelmiségi család lánya okos, független, megnyerő stílusú, népszerű, és nem mellékesen gyönyörű nő lett, aki bár mesés világba lépett be, leértékelte magát egy pénzért megvásárolható kiegészítővé. Ahogy egy Cartier karkötő a csuklóján a szupergazdagok kasztjához való tartozás kötelező kelléke a NER-maideken, úgy vált ő is a kasztjából strómanként a legmenőbb kasztba repített, ám onnan sok szempontból kilógó, kínosnak és nevetségesnek tartott, de kapcsolatai és anyagi helyzete miatt hatalommal bíró férfi kiegészítőjévé, státuszszimbólummá, aminek egyébként pénzben is kifejezhető ára van.

Várkonyi Andrea élete csak magára tartozik. Ha számára a kiváltságos, és védett bűnözőkkel is teli NER-arisztokrácia fényűző élete a cél, az ő dolga. Várkonyi Andrea azonban véleményformáló erő, és mivel a kutya nem hiszi el, hogy szerelmes, és valaha megkívánta Lölőt, azt sem feltételezi senki, hogy perverz vágyak kergették a férfihez (lásd az előző Love me tender posztomat, mely azt mutatja be, hogyan lesz Várkonyi egy kontrollt vesztett szexdémon, ha a vőlegénye tokája elkezd rezegni mint a kocsonya), akinek pont az okos, szép, és eléggé híres nő kellett, aki felett egyébként épp a neme miatt sokkal szigorúbban ítélkeznek. Így most ez a nő kénytelen ezerrel törölgetni vagy inkább töröltetni az őt dehonesztáló kommenteket a hivatalos oldaláról (most szólok: ezeket én is törölni fogom itt).

A nőket a társadalmi nemük miatt amúgy is más, mint már fentebb írtam, születésüktől fogva a férfi tulajdona miatti évezredes berögződés miatt szigorúbb mércével mérő kommentelők csak azt felejtik el, hogy bár talán igazuk van, és Várkonyi Andrea golddigger lett, amit olyan a szerelmet a legeslegszebb emberi érzésnek valló, emiatt gyakran a szopórolleren végző szentimentális barmoknak mint nekem azonnal jól meg is van a véleményük, és ez a vélemény attól sem lesz a golddigger számára hízelgőbb, hogy az illető nem is kispályás kategóriában indult, de akárhogy is nézzük a Golddigger of Hungary versenyen Várkonyi csak udvarhölgy lehet, mert az első díjat ebben a versenyben is egy férfi érdemelte ki, nevezetesen Tiborcz István, aki saját jogon lett milliárdos, és ehhez csak Orbán okos és ambíciózus lányát kellett befűznie. Azt az Orbán Rasit, akit önmagáért talán ovis korában szerette utoljára valaki.

Homonnay Gergely


 

Kommentek

h i r d e t é s