h i r d e t é s

A kormány folyamatos "Brüsszelezése" ellenére egyre jobban kedveli a magyar lakosság az uniót

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A kormány folyamatos "Brüsszelezése" ellenére egyre jobban kedveli a magyar lakosság az uniót

2020. október 27. - 06:13

 

Az egyre ellenségesebbé és szélsőségesebbé váló retorikának látszólag korlátozott hatása volt a magyar társadalomra.

Orbán Viktor Brüsszelben - Fotó: Tanjug/AP Photo/Olivier Matthys

Hiába van Brüsszel már jó ideje a magyar kormány célkeresztjében, az egyre  szélsőségesebbé váló retorikának látszólag korlátozott hatása volt a magyar társadalomra – írja a G7 egy Tárki gondozásában megjelent Társadalmi Riportra hivatkozva.

"Az elmúlt tíz évben az egyik leginkább EU-szkeptikus országból az EU-t leginkább hasznosnak tartó országok közé került Magyarország. Míg 2009-ben a magyarok alig több mint harmada ítélte hasznosnak az EU-tagságot, 2019-re ez az arány közel 90 százalékos lett. Ennél nagyobb mértékben egy országban sem nőtt az EU népszerűsége" – olvasható a cikkben.

A Tárki Kolosi Tamás és Hudácskó Szilvia a Standard Eurobarometer adatait alapul véve azt vizsgálta meg, hogy hogyan változott meg a magyar társadalom viszonyulása az EU-hoz és az euróhoz 2009 és 2019 között, így kapták ezt az eredményt.

A tanulmány szerint az EU-t hasznosnak tekintő magyarok ezt leginkább az új munkalehetőségekkel magyarázzák, illetve a gazdasági növekedéshez való hozzájárulással és az életszínvonal-emelkedéssel.

A kormányzat ellenséges retorikája ellenére a magyarok mindössze 11 százaléka értékeli negatívan az EU-t. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s