h i r d e t é s

A Hundub nem is annyira magyar és nem is működik jól

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

A Hundub nem is annyira magyar és nem is működik jól

2021. január 26. - 17:48

A Hundub legnagyobb előnye az, hogy "nyugodtan lehet rajta osztani Tumpot meg Toroczkait" - írja egy felhasználó a Google play áruházban, a Hundub letöltésénél olvasható véleményeknél.

Sok felhasználó panaszkodik a mobilnézetre, a regisztráióra, a felhasználó profil szerkesztésére, az üzeneváltásra, az applikáció lassúságára. Az egész jobboldali közösségi platform egyelőre gyerekbetegségekkel küzd.

"Regisztráció után a profilt nem lehet szerkeszteni. Hoppá valami nincs rendben üzenet jelenik meg. Többszöri próbálkozás után sem módosítható semmi."

"Végre egy oldal, amit nem a rühes zsidó alakít kénye kedve szerint.Még van mit alakítani rajta, de jó az út."

"Ez egy Facebook copy annyi kulombseggel hogy pontrendszer is van benne nálam regisztráláskor a felhasználó nevemmel volt a baja se ékezet se szóköz szerintem ebből nem lesz semmi max trollkodásra fogják használni"

A Hundub névre keresztelt magyar közösségi platform működése nagyobb hírverés nélkül indult el december elején, Orbán Viktort mégis az első felhasználók között regisztrálták. A miniszterelnök oldalán karácsony óta ugyanazok a bejegyzések és fotók futnak, mint a Facebookon. December 25-én itt is publikálták például azt a kormányfőt a legkisebb unokája társaságában ábrázoló fényképet, ami a Facebookon több mint 100 ezer lájkot hozott Orbánnak, a Hundubon egyelőre viszont eddig csak négyszázat.

A 24.hu által megkérdezett IT-szakértők szerint ráadásul az oldal kezdetben komoly biztonsági problémákkal üzemelhetett. Amellett, hogy egy tisztázatlan hátterű tulajdonos emeli az adatbiztonság terén a kockázati szintet, elemi hibát is elkövettek az üzemeltetők: elfelejtették kikapcsolni a könyvtárlistázási funkciót, így a webalkalmazás fájlstruktúrája egészen addig látható volt, amíg egy jóakaró figyelmeztetést nem küldött. Az egyik bejelentés alkalmával az is kiderült, hogy a Facebook magyar kihívóját egyetlen fejlesztő igyekszik működőképes állapotban tartani, akit annyira eltemetett a sok munka, hogy sokszor „csak a kávé tartja egyben”. - írta a 24.hu

Kilépett a magyar közösségi platform tulajdonosai közül a közép-amerikai offshore paradicsomban bejegyzett a Murmurati Limited. A Hundub egy belső közleményben jelentette be, hogy a folyamatos sajtótámadások és a minden alapot nélkülöző összeesküvések miatt a társaság kiszáll, így Pál Csaba marad az oldal egyetlen tulajdonosa.

A "magyar facebook" alapja egy nyílt forráskodú rendszer, amelyet arra terveztek, hogy közösségi oldalt lehessen vele készíteni. Ide kattintva, a WoWonder nevű fejlesztőség oldalára juthatunk. A cég weboldaláról demo is elérhető.

Többféle csomag közül lehet választani, de már a legolcsóbb disztribúció is tartalmazza a legtöbb funkciót, kb. 45 ezer forintért, de 120 ezer forintért örökre megkapjuk a szoftverhez a frissítéseket és fél évig segítséget is kapunk a telepítéshez-üzemeltetéshez.


"Mark Zuckerberg is posztol rajta"

Ebből a bárki számára hozzáférhető, nyílt forráskódú eszközből épül fel az új "magyar facebook".

Írhatnánk, hogy a programozói szakma szégyene, amikor valaki törli más kódjából a kommenteket és "elsüti" "sajátként". Ezen kívül gond az is, hogy egy ilyen rendszer rengeteg sorból áll (akár több 10 ezer - a szerk.), és amikor valaki nekiáll "törölgetni", előbb-utóbb olyan sort is törölhet véletlenül, amely a felület vagy egyes funkciók működésére is közvetlen hatással lehet. Ekkor megjelenhetnek "hibák", amelyeket a felhasználók kommentelnek.
Ezek a pénzért letölthető alkalmazások többnyire jól vannak megírva és ha valaki úgy telepíti, ahogy az eladó előírta, akkor azok működni szoktak. Ilyen és hasonló hibákat rejt a Hundub:


A képekre kattintva megnyílnak a kódok a böngészőjében.

Azután van némi keveredés a demo oldal és a közösségi háló között is:

https://hundub.com/content/themes/default/img/about-us.jpg
https://demo.wowonder.com/themes/default/img/about-us.jpg

https://hundub.com/content/themes/default/themeLogo.png
https://demo.wowonder.com/themes/default/themeLogo.png

https://hundub.com/content/themes/default/img/ad.jpg
https://demo.wowonder.com/themes/default/img/ad.jpg

https://hundub.com/content/themes/default/reaction/wo.pnghttps://demo.wowonder.com/themes/default/reaction/wo.png

Gyerekbetegségek ide, "Schmittelt" fejlesztés oda, a lényeg az, hogy a Fidesz-KDENP elkezdte ki- és felépíteni közösségi hálózatát a Facebookon kívül.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s