h i r d e t é s

A Fidesz bezzeg-közleményt adott ki az éjjel

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

A Fidesz bezzeg-közleményt adott ki az éjjel

2021. május 11. - 06:02

 

Negyed tizenegykor reagált a Fidesz-KDNP az MSZP és a DK Mentősök napi közleményére

Orbánnak a kép készültekor már 10 éve lett volt arra, hogy amikor a Korányiba látogatott, legyen csempe a falon - Forrás: Orbámn Viktor Facebook oldala

"Minden egészségügyi dolgozó elképesztő munkát végez a koronavírus-járvány harmadik hullámában is, ezúton köszönjük nekik! A baloldal mindig csak a szavak szintjén állt mellettük, a valóság az, hogy kormányzásuk alatt az összeomlás szélére sodorták az egészségügyet. Gyurcsány és a szocialisták 600 milliárdot vettek el az egészségügytől és egyhavi bért az egészségügyi dolgozóktól. A Fidesz-KDNP arra törekszik, hogy a megbecsülést az egészségügyi dolgozók anyagilag is érezzék. A kormány 70 százalékkal emelte három év alatt az ápolók bérét, és az orvosok is soha nem látott bérfejlesztésben részesültek. A kórházak, szakrendelők, mentőállomások, háziorvosi rendelők országszerte megújulnak, hogy az egészségügyi dolgozók számára méltó körülményeket biztosítsunk." - írta a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség (OS)

A DK közleménye

Ma van a mentősök napja – A Dobrev-kormány azonnal rendezni fogja a mentősök fizetését!

Május 10-e a mentősök napja, de sajnos, a szakmában dolgozóknak és nekünk, európai magyaroknak sincs túl sok okunk ünnepelni a mai napon. Mégpedig azért nem, mert az elmúlt 11 évben a kormány ugyanúgy nem becsülte meg a mentősöket, ahogy a kórházi dolgozókat és a háziorvosokat sem. Sőt, most, a világjárvány idején is karbatett kézzel nézik végig, hogy a mentőorvosok, mentőápolók és mentőgépkocsi-vezetők sokszor napi 12 órákat dolgoznak végig drámai körülmények között, mindenfajta anyagi megbecsülés nélkül.

A Demokratikus Koalíció szerint a járvány világosan megmutatta, hogy sem a hazug propaganda, sem a raktárakban porosodó lélegeztetőgépek nem tudnak életet menteni – arra egyedül a szakemberek képesek. Az Orbán-kormány az elmúlt 10 évben egészségügyi szakemberek ezreit üldözte el az országból. A 2022-ben felálló új, demokratikus kormány Dobrev Klára vezetésével el fogja érni, hogy a következő 10 évben legalább 3 ezer szakorvos, legalább 9 ezer szakdolgozó, és legalább 500 új háziorvos álljon munkába, és azonnali hatállyal rendezni fogja a mentőápolók, mentőorvosok és mentőgépkocsi-vezetők fizetését.

Dr. László Imre
a DK egészségügyi szakpolitikusa, volt kórházigazgató, a XI. kerület polgármestere (OS)

Az MSZP közleménye

A mentők napjára

Május 10-e a mentők napja Magyarországon, a mai napon mondunk köszönetet mindazoknak, akik egész évben készen állnak a bajba került honfitársaink megsegítésére. Megbecsülés és tisztelet illeti őket, és ebben a rendkívül nehéz időszakban még inkább kijár az elismerés azoknak, akik az első vonalban harcolnak a járvány ellen!

Sajnálatos módon azonban az egészségügyben dolgozni már a koronavírus-járvány előtt is rendkívüli kihívást jelentett. Rengeteg túlóra, alacsony fizetések és rendkívül rossz munkakörülmények jellemezték már korábban is a mentők mindennapjait. A tarthatatlan állapotok és rendkívüli terhelés ellenére azonban az életmentők emberfeletti teljesítményt nyújtva hősiesen helytállnak.

Az MSZP kiáll az egészségügyi dolgozók, így a mentősök mellett is, továbbá úgy gondolja, hogy mindenkinek hozzá kell jutnia az egységesen jó színvonalú egészségügyi ellátásokhoz, függetlenül attól, hogy hol él, és milyen a jövedelmi helyzete!

Az MSZP ezért kezdeményezi a "Kormányváltást, Korszakváltást" című előválasztási programjában egy hatékony egészségügyi ellátórendszer létrehozását, amelyben kiemelt pénzügyi támogatást kap a mentésügy és a sürgősségi ellátás. Biztosítani kell a folyamatos fejlesztéseket, javítani kell a munkakörülményeken, valamint az életmentőket nagyobb anyagi és erkölcsi megbecsülésben kell részesíteni!

A mentők bebizonyították, hogy a legnagyobb bajban is számíthat rájuk az egész ország. Éppen ezért köszönet és hála illet meg mindenkit, aki vállalja ezt a hivatást. (OS)


 

Kommentek

h i r d e t é s