h i r d e t é s

A 8-as út építéséhez és a Lovarda felújításához is Orbánék cégei szállítják a követ

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A 8-as út építéséhez és a Lovarda felújításához is Orbánék cégei szállítják a követ

2017. május 25. - 15:44

 

Néhány napja beszámolt a Direkt36 arról, hogyan gyarapodnak az Orbán-család cégei rejtett állami megrendeléseken keresztül. - írja a 444.hu.

Forrás: 168ora.hu

Néhány napja beszámolt a Direkt36 arról, hogyan gyarapodnak az Orbán-család cégei rejtett állami megrendeléseken keresztül.

Ezeknek lényege az, hogy egy, Orbánékhoz közvetlenül nem köthető építőipari cég megnyer egy állami pályázatot, majd az megrendeléseket ad az Orbán-cégeknek, akik így nem jelennek meg a nyilvánosan elérhető dokumentumokban, viszont az állami pénz jelentős része hozzájuk áramlik.

A Direkt36 megírta, hogy országszerte több beruházásnál, útépítéseknél, építkezéseknél és csatornázási munkálatoknál jelennek meg beszállítóként Orbán-cégek.

A Magyar Narancs most utánajárt annak is, hogy Orbán Győzőék egyik cége Gánt mellett újabb bányát nyit, Hahóton pedig lassan versenytárs nélkül termelhetnek ki tőzeget.

Kiderült, hogy Orbánék szállították a követ a Nemzeti Lovarda felújításához, amit egyébként Mészáros Lőrinc családi cége és egy Tiborcz-közeli cég végez összesen 2,8 milliárd forintért, és a 8-as út építéséhez is egy Orbán-cég szállította a szegélyköveket és a betonelemeket. (Magyar Narancs via Index)

444.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s