fbpx 90 százalékban hatékony vakcinát fejlesztettek | CIVILHETES

h i r d e t é s

90 százalékban hatékony vakcinát fejlesztettek

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

90 százalékban hatékony vakcinát fejlesztettek

2020. november 09. - 18:11

 

Hivatalos: 90 százalékban hatékony a Pfizer koronavírus elleni vakcinája

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Sky News értesülései szerint Pfizer és a BioNTech biotechnológiai vállalatok közreműködésében kifejlesztett COVID-19 elleni védőoltás 90 százalékban hatékonynak bizonyult a harmadik kísérleti tesztfázisok után.

A cég képviselői hétfőn kora délután bejelentették, hogy a 43 538 vizsgált önkéntesnél óriási effektivitást figyeltek meg, amire talán még a szakértők sem számítottak. A kutatásokban részt vevő személyek véletlenszerűen kaptak hatástalan placebót, illetve vakcinát. Kimutatták, hogy a szükséges dózis beadagolása után 28 nappal 90 százalékuk maximális védelmet élvezhetett a koronavírus kórokozójával szemben.

A Pfizer elnök-vezérigazgatója, Dr. Albert Bourla a következőképpen nyilatkozott az elért sikerükről: "A mai egy óriási nap az orvostudomány és az emberiség számára. A harmadik tesztszakaszból származó első hivatalos eredmények alapján a vakcina bizonyítottan megvédhet minket a fertőzéstől."

Bourla hozzátette, egy lépéssel közelebb kerülhettünk ahhoz, hogy az egész világon egy hatékony, egyben biztonságos oltóanyagot alkalmazhassanak az orvosok, amellyel egyszer s mindenkorra véget vethetnek a koronavírus-járványnak. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s