fbpx 6 éves kor fölött kötelező a maszk | CIVILHETES

h i r d e t é s

6 éves kor fölött kötelező a maszk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

6 éves kor fölött kötelező a maszk

2020. szeptember 21. - 11:45

 

Egyelőre nem lesz vásárlási idősidősáv, de az operatív törzs további javaslatokat fog tenni a kormánynak arra, hogy hol legyen még kötelező a maszkviselés - közölte a hétfői tájékoztatón Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Forrás: Magyarország Kormánya / Facebook

Vasárnap már 1000 fölött is járt a napi fertőzöttszám, hétfőre virradóra is regisztráltak 876 új koronavírus-fertőzöttet, ezért az operatív törzs továbbra is napi munkában van, és közli a legfrissebb tudnivalókat.

A tájékoztatón Müller Cecília országos tisztifőorvos a napi adatokat is ismertetve egyértelművé tette, hogy nem minden fertőzött tekinthető betegnek, csak egy részük, mert a tünetmentes koronavírusosokat nem lehet betegnek tekintenki.

"A tünetmentesek is tovább tudják adni a fertőzést, így az idősek veszélyeztetettsége továbbra is magas" - hívta fel a figyelmet.

A hétfőn érvénybe lépett szabályok közül kiemelte a maszkhasználatot; a maszk már nem lehet sál, ráadásul - továbbra is - kötelező az orrot is eltakarnia.

Előre jelezte, további javaslatokat is fognak tenni, hogy még hol legyen ajánlott a szájmaszk használata.

"Volt már rá példa, hogy esküvőn történt csoportos fertőzés" - idézte fel.

Ismétlőleg elmondta még, hogy 10 napra csökkent az eddig 14 napos karanténkötelezettség, de a hatósági házi karanténban élő személy lakótársa nem szabadulhat korábban 10 napnál, mivel ő "bizonyítottan pozitív eset mellett élt", míg a külföldről hazatérő személyek nem.

A hétfői naptól az oktatási intézményekről is közölnek adatokat; már lehet tudni, hány iskola, óvoda érintett valamilyen korlátozásban.

Kiss Róbert, az ügyeleti központ helyettes vezetője a tájékoztatón az egyéni felelősség köréről beszélt, bejelentve, hogy a maszkkötelezettség 6 éves kor fölött érvényes.

Részletesen beszélt arról is, milyen szigor vár arra, aki a tömegközlekedési eszközön nem visel szájmaszkot. (infostart.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s