h i r d e t é s

52 milliárd forint: Ennyiért adták el a világ legdrágább autóját

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

52 milliárd forint: Ennyiért adták el a világ legdrágább autóját

2022. május 20. - 19:32

Az 1955-ben Rudolf Uhlenhaut főtervező által konstruált ritkaságot egy magángyűjtő vásárolta meg. 

Forrás: Mercedes-Benz

A Mercedes-Benz német autógyár 135 millió euróért (52 milliárd forint) árverezte a mindösze két példányban létező Mercedes-Benz 300 Uhlenhaut Coupé egyikét, így ez lett a világ legdrágább autója.

Az autógyár csütörtöki közleménye szerint az aukciót május 5-én tartották a konszern múzeumában, és az 1955-ben Rudolf Uhlenhaut főtervező által konstruált ritkaságot egy magángyűjtő vásárolta meg. A másik példány a gyár tulajdonában marad, és továbbra is a Mercedes-múzeumban lesz megtekinthető.

Az Uhlenhaut-coupék mérföldkövet jelentettek a sportkocsifejlesztésben, és fontos pillérei a Mercedes-márkának - hangsúlyozta Ola Källenius, a konszern elnöke.

AZ AUTÓ BEVÉTELÉBŐL VILÁGMÉRETŰ ÖSZTÖNDÍJPROGRAMOT (MERCEDES-BENZ FUND) FINANSZÍROZNAK ABBÓL A CÉLBÓL, HOGY ÚJ TECHNOLÓGIÁK KIFEJLESZTÉSÉRE SARKALLJANAK EGY ÚJABB NEMZEDÉKET, FŐLEG A DEKARBONIZÁLÁS ÉS AZ ERŐFORRÁSOK KÍMÉLÉSE TERÜLETÉN.

Az alapból olyan diákokon segítenek, akik másként nem jutnának elegendő forráshoz tanulmányaikhoz - közölték. (MTI) / Origo


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s