fbpx 4+1 dolog, amire figyelj konténeres sittszállítás előtt | CIVILHETES

h i r d e t é s

4+1 dolog, amire figyelj konténeres sittszállítás előtt

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

4+1 dolog, amire figyelj konténeres sittszállítás előtt

2021. május 12. - 14:49

 

Amikor konténeres sittszállításról beszélünk, akkor ezt egyfajta gyűjtőfogalomként használjuk. Ugyanis nem feltétlenül csak sittet szokás így szállítani, egyéb felhasználási mód is van. Ez csak egy dolog, amit meg kell határozni, mielőtt konténert rendelnél, de van még itt további négy is.

Forrás: kontener.guru

Ezekről fogok ebben a cikkben írni, hogy tudd, miket kell mindenképp végiggondolni, meghatározni, mielőtt a konténeres szállítócéggel felveszed a kapcsolatot.

Mit is szeretnél elszállíttatni konténerrel?

Mielőtt felhívnád a konténeres sittszállítót, tudnod kell, hogy mit akarsz majd elszállíttatni. Bár sokan csak a sittszállítás részét ismerik, nem csak sittet lehet így szállíttatni. Persze először azt illene tisztáznunk, hogy mi is az a sitt, igaz? A sitt gyakorlatilag az építési törmelék rövid megnevezése, mely egy gyűjtőmegnevezés. Magába foglalja a vakolatot, téglát, cserepet, kisebb betondarabokat. Továbbá minden más, nem lebomló anyagot, ami a kőműves munkák során keletkezik.

Szállíttathatsz akár zöldhulladékot is. Falevelet, faágakat, szobanövényeket, bármit, ami lebomló, élő növényből származó, feleslegessé vált hulladék. Külön kérhetsz lomtalanítást is, mely során bútordarabokat, fadarabokat, fémdarabokat és hasonlókat tudsz elszállíttatni. Ez jól tud jönni, ha például költözés előtt vagy épp után jársz. Jellemzően ekkor sok felesleges holmink keletkezik, vagy épp a régi lakók hagynak ott a nyakunkon sok felesleges cuccot.

Hova kerül majd a konténer?

Fontos, hogy a felpakoláshoz a konténert el kell valahol helyezni. Ezt kétféleképpen lehet megoldani. Egyrészt mehet a saját telkedre, magánterületre. Ez az egyszerűbb, mert ez nem engedélyköteles. Ellenben amikor csak közterületre tudod letetetni a konténert, akkor ahhoz előbb területfoglalási engedélyre lesz szükséged. Ezt előre kell kérvényezned a helyi önkormányzatnál, és még valamennyit fizetned is kell majd érte. Ezért kell előre meghatározni, hogy hol lesz a konténer, mert lehet, hogy lesz vele egy kis dolgod még érkezés előtt.

Mekkora mennyiséget kell elszállítani?

Nagyjából meg kell határozd, hogy mekkora mennyiséget szeretnél elszállíttatni. Ha konténeres sittszállításról van szó, talán könnyebb dolgod lesz, mintha a lomokat kellene megsaccolni. Mindenesetre az a tapasztalat, hogy érdemes eggyel nagyobb konténert kérni, mint amire elsőre gondolsz.

Hol és mikor kerüljön sor a konténeres sittszállításra?

Ezt ki ne hagyd! Meg kell határoznod, hogy pontosan honnan és mikor kéred a szállítást. Itt gondolj még arra is, hogy egyetlen konténer elég-e, vagy folyamatosan cserélgetve kéred-e esetleg a legnagyobbat? Fontos, hogy a megadott időpontban legyél a megadott helyen, és legyen hozzáférhető a helyszín a lerakodáshoz.

Vannak speciális igények is?

Ha vannak speciális igényeid (pl.: átvételi elismervény, számla), szedd össze azokat is, és jelezd a cégnek.


 

h i r d e t é s

Kommentek