h i r d e t é s

22 tonna vasat kért engedélyért a miniszter

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

22 tonna vasat kért engedélyért a miniszter

2021. január 04. - 15:47

 

Korrupt politikust fogtak

A kép illusztráció! - Forrás: 24.hu

 

 

22 tonna vaslemezt zsarolt ki egy cégtől Costel Alexe volt környezetvédelmi miniszter

Csúszópénz elfogadása és sikkasztásra való felbujtás miatt emelne vádat a DNA Costel Alexe volt környezetvédelmi miniszter ellen, írja a G4media. A DNA kéri a Főügyészséget, hogy kérje Klaus Johannis államelnök jóváhagyását a vádemeléshez - ebben a hivatalos közleményben ugyan nem szerepel a volt liberális miniszter neve, csak az, hogy egy volt képviselőről és egykori miniszterről van szó, de bírósági források a portálnak megerősítették, hogy a célszemély Costel Alexe.

A DNA ügyészei azzal vádolják a politikust - aki jelenleg a Iasi Megyei Tanács elnöke -, hogy egy vaskohászati üzem menedzserétől 22 tonna vaslemezt kért 103.000 lej értékben, amit meg is kapott 2020. április 23-án és július 7-én. Cserébe az üzem ingyenesen kapott üvegház hatású gázak kibocsátására vonatkozó megfelelési tanúsítványokat, és egy illegális hulladéklerakó felszámolásával kapcsolatban is számíthatott az illetékesek engedékenységére.

A G4media emlékeztet arra, hogy nem ez az első botrány a volt környezetvédelmi miniszter körül: többek között megmagyarázhatatlanul nagy családi vagyona és állítólag plagizált doktorátusa miatt is célkeresztbe került már. (g4media) / Transidex


 

Kommentek

h i r d e t é s