h i r d e t é s

Visszatér a maszkviselés a felsőoktatásban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Visszatér a maszkviselés a felsőoktatásban

2021. augusztus 27. - 05:52

Visszatér a felsőoktatásban tanulók fülére a maszk a legtöbb hazai felsőoktatási intézményben. 

A kép illusztráció! - Forrás: University of Hull

Az Eduline, a HVG és a hvg.hu oktatási szakportálja nézte meg, milyen járványügyi szabályokat léptettek, illetve léptetnek életbe a magyar felsőoktatási intézmények, miközben a szeptemberi tanévkezdésre készülnek.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen az elmúlt időszakban bevált online és hibrid megoldásokat emelik át a normál működési rendbe, vagyis egyes órákat a járványhelyzettől függetlenül is online hirdetnek meg.

A Budapesti Gazdasági Egyetemen már az 50 fő feletti előadásokat is online tartják meg, minden más foglalkozás személyesen zajlik majd, és nem lesz kötelező maszkviselés, sem testhőmérséklet-mérés.

A Semmelweis Egyetemen legfrissebb kiírása szerint a tanévnyitó ünnepségre a belépés csak védettségi igazolvánnyal, vagy az oltást igazoló hiteltérdemlő dokumentummal lehetséges, de szükség esetén biztosítanak maszkot a regisztrációnál. Mint írják, mivel a Semmelweis Egyetem munkatársai és hallgatói körében közel száz százalékos az átoltottság, a Semmelweis Egyetem a 2021/2022-es tanévben jelenléti oktatással készül.

Mivel az érvényben lévő rendelkezések értelmében az egészségügyi intézményekben kötelező a maszkviselés, így a klinikai gyakorlati órákon az orvosoknak és a hallgatóknak is maszkot kell viselniük, az előadásokon azonban nem. Az egyetem emellett felhívja a figyelmet, hogy folyamatosan kövessék figyelemmel a honlapot, mivel a járványhelyzet függvényében változhatnak a szabályozások.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen a beiratkozáson is kötelező lesz a maszkviselet, emellett lesz lázmérés, fertőtlenítés, szellőztetés. Hasonló szigor lép életbe a Károli Gáspár Református Egyetemen, ahol csak az étkezőkben lehet levenni a maszkot. (Roadster)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s