fbpx Újabb száz tengerész vírustesztje lett pozitív az amerikai repülőgép-hordozón | CIVILHETES

h i r d e t é s

Újabb száz tengerész vírustesztje lett pozitív az amerikai repülőgép-hordozón

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újabb száz tengerész vírustesztje lett pozitív az amerikai repülőgép-hordozón

2020. április 12. - 07:06

 

A legénység újabb 103 tagjának fertőzöttségét mutatták ki a koronavírustesztek a Theodore Roosevelt repülőgép-hordozó fedélzetén, s ezzel 550-re emelkedett a hajón talált pozitív esetek száma - közölte az amerikai haditengerészet a weboldalán szombaton.

A Theodore Roosevelt repülőgép-hordozó - Forrás: ABC News

A tájékoztatás szerint eddig a legénység 92 százalékát vizsgálták meg, és az 550 pozitív eredmény mellett 3673 tengerész tesztje lett negatív. A legénység 3696 tagját már partra tették. Két nappal korábban még 400 volt a fertőzöttként diagnosztizált tengerészek száma.

A Guamnál állomásozó repülőgép-hordozó ügye miatt a héten lemondani kényszerült Thomas Modly, az amerikai védelmi minisztérium (Pentagon) haditengerészetért felelős ügyvezető államtitkára, miután hatalmas visszhangot váltott ki, hogy felmentette a hadihajó parancsnokát, Brett Crozier kapitányt és "ostobának" nevezte őt, amiért a sorozatos megbetegedések miatt drámai hangú levélben kért segítséget a Theodore Roosevelt legénységének kimenekítéséhez.

Feletteseinek küldött üzenetében Crozier határozott cselekvést sürgetve azt kérte a Pentagontól, hogy a repülőgép-hordozó ötezer fős legénységéből négyezer embert evakuáljanak, mert többeknél diagnosztizálták az új típusú koronavírust.

Nem állunk háborúban, a matrózoknak nem kellene meghalniuk. Ha nem cselekszünk azonnal, elveszítjük legértékesebb kincsünket: tengerészeinket - írta a kapitány. Levele az amerikai sajtóban is megjelent. (MTI)


 

h i r d e t é s

Kommentek