h i r d e t é s

Újabb 30 napra felfüggesztették a gödi polgármestert

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újabb 30 napra felfüggesztették a gödi polgármestert

2020. augusztus 12. - 08:20

 

A lakosok miatt többször is meg kellett szakítani az ülést, ahol végül megszavazták a momentumos polgármester, Balogh Csaba felfüggesztését.

Balogh Csaba, Göd polgármestere - Fotó: Ladjánszki Máté / Népszava

A lakók a nyilvános ülésen új választást követeltek, illetve többször is azt kiabálták: "áruló, takarodj!" - számol be az Azonnali.hu.

A hallgatóságtól érkező, hosszú percekig tartó skandálás miatt Fülöp Zoltánnak rövid időre szünetet is el kellett rendelnie, ám végül sikerült megszavaztatni a képviselőtestülettel Balogh Csaba felfüggesztését - írja a lap.

Felidézik, hogy a gödi konfliktus már hónapok óta tart, annak eredői pedig azok a személyi konfliktusok, amik az október 13-i önkormányzati választás óta a képviselőtestület többségét adó ellenzéki koalíció tagjai, a Momentum, a DK, az LMP és Jobbik között eszkalálódtak. Az LMP-s és DK-s alpolgármesterek, Fülöp Zoltán, illetve Lőrincz László politikailag és emberileg alkalmatlannak nevezték Baloghot a polgármesterségre, míg Balogh szerint az alpolgármesterek nem dolgoznak megfelelően.

A konfliktus odáig fajult, hogy a polgármesterrel szemben álló pártok külön frakciót alapítottak, és a 12 tagú testületben a Baloghgal szemben álló 8 képviselő megszavazta, hogy a polgármester ellen fegyelmi eljárás induljon a veszélyhelyzet alatt hozott döntései miatt, és ennek idejére fel is függesztették Baloghot a tisztségéből.

Most újabb fegyelmi eljárás indult ellene, a beadványt benyújtó Lőrincz László több dolgot is sérelmezett: szerinte egy június 29-i ülésen Balogh Csaba többször megfenyegette a képviselőket azzal, hogy jogi következményei lehetnek annak, ahogyan a képviselők szavaznak az egyes napirendi pontokról, emellett Balogh Csaba a július 17-i ülésen több, Lőrincz szerint a testület kompetenciájába tartozó kérdésről nem rendelt el szavazást, és egyes képviselőtestületi határozatokat is később írt csak alá, mint azt a határozat szövege előírta.

Ez utóbbira hivatkozva Lőrincz azt is javasolta, hogy a tavaly október 13-a utáni összes képviselőtestületi ülésen született döntés végrehajtását vizsgálják ki.

Mind a Balogh Csaba elleni fegyelmi eljárás elindítását, mind a korábbi önkormányzati döntések kivizsgálását megszavazta a testület. Míg a momentumos Varga Viktória és Andrejka Zombor, illetve a momentumosokkal egy frakcióban ülő, független, de egyébként a Párbeszéd támogatta Hlavács Judit tartózkodott, addig az összes többi képviselő pártállástól függetlenül igent nyomott a beadványra. (atv.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s