fbpx Túl van biztosítva a rendszer a honvédség parancsnoka szerint | CIVILHETES

h i r d e t é s

Túl van biztosítva a rendszer a honvédség parancsnoka szerint

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Túl van biztosítva a rendszer a honvédség parancsnoka szerint

2021. október 27. - 17:24

 

Új szemléletre van szükség, mert ez már nem a Néphadsereg

Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnoka - Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Csökkenteni kell a bürokráciát, és zéró tolerancia van a kihágásokkal szemben – mondta Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka a Spirit Fm Bázisugrás című műsorában. A parancsnok szerint a katonáknak példát kell mutatniuk.

A parancsnok szerint minél egyszerűbb szabályok kellenek a Magyar Honvédségbe, mert túl van biztosítva a rendszer. A bürokráciacsökkentésnek meg kell jelennie a személyi-, pénzügyi-, logisztikai rendszerekben is, mert ahogy fogalmazott, most át van itatva a túlzott ellenőrzéssel a rendszer. Célként nevezte meg, hogy a kiszolgálóállomány ne az egyenruhások létszámát terhelje, hanem ők a jövőben civilként dolgozzanak majd.

Példát kell mutatni, ez a honvédség már nem a Néphadsereg, amikor kihízott részeges tisztek vezetik alkoholos befolyásoltság alatt a sorkatonákat. Ez egy profi haderő, és úgy is kell viselkednünk minden körülmények között

– mondta a parancsnok.

Az adásban Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos azt mondta: új szemlélet szükséges az eszközök kezelése kapcsán is.

Ne az legyen, hogy egyszer megterheljük a költségvetést őrületes kiadással, és aztán 40 év múlva, mikor szó szerint kirohadt alólunk, és a képességei a nullához közelítenek, akkor megint meg kellene terhelni a költségvetést egy őrületes kiadással

– mondta.

Hozzátette olyan programot szükséges összerakni, ahol ezeknek az eszközöknek életciklus-menedzsmentje van, vagyis befektetésként kezelik az eszközöket. Figyelik például, hogy mikor van még az eszközöknek second-hand piaca, és azt is, hogy mikor és hogyan tudják a lehető legkisebb befektetéssel folyamatosan szinten tartani a technikai fejlődésben a magyar honvédséget.

Ruszin-Szendi Romulusz szerint a hadőrfejlesztés voltaképpen egy „never ending” sztori, ugyanakkor kiemelten fontos, hiszen hatással van a magyar gazdaságra, mert cégek jelennek meg, gyártás és eladás van, fejlesztés szükséges hozzá, és a haderőfejlesztés megjelenik a diplomáciai, külügyi kapcsolatokban is. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s