h i r d e t é s

Teljes sötétségbe borult Pakisztán egyik pillanatról a másikra

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Teljes sötétségbe borult Pakisztán egyik pillanatról a másikra

2021. január 11. - 06:12

 

Pakisztánban vasárnap olyan áramkimaradás történt, mely miatt az ország nagy része, beleértve a fővárost is, teljes sötétségbe borult.

Áramszünet Pakisztánban - Forrás: The New York Times

Az országban több mint 210 millió embert szolgál ki a villamosenergia-ellátó rendszer, mely egy hatalmas és összetett hálózat, melynek egyik részén felmerülő probléma miatt országszerte fokozatos kimaradásokhoz vezethet.

A legutóbbi áramszünetet Pakisztán déli részén, helyi idő szerint este 23:41-kor okozta a hiba, mely az erőművek leállításához vezetett. Az áramszünet az ország több városát is sújtotta, a fővárost, Iszlámábádot, továbbá a két legjelentősebb várost, Karacsit és Lahort.

A pakisztáni Energiaügyi Minisztérium közleménye szerint az ország egyes részein már sikeresen helyreállították az energiaellátást, és továbbra is dolgoznak az ellátás teljes helyreállításán. Az internetkapcsolat a kimaradás idején szinte teljesen összeomlott az országban.

Ez az áramkimaradás, mely Pakisztán történelmének legnagyobb ellátási problémáját okozta, mind a fővárosban, mind pedig a népesebb nagyvárosokban is megszakította az áramellátást, még az ország egyik nemzetközi repterét is érintette – írja a CNA. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s