h i r d e t é s

Támogatja a kormány, hogy népszavazás döntsön a Fudanról

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Támogatja a kormány, hogy népszavazás döntsön a Fudanról

2021. június 06. - 19:36

Csak ne most.

A kép illusztráció! - Forrás: Gulyás Gergeyl Facebook oldala

A Mandinernek adott interjút Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter. Legfontosabb kijelentése az volt, hogy: "Mi nem akarunk a néppel, így a budapestiekkel szemben sem esetleges akaratuk ellenére „jót tenni”. Ezért támogatjuk, hogy ha a beruházás feltételei ismertek, akkor a budapestiek népszavazáson dönthessenek arról, akarnak-e Fudan Egyetemet."

Szerinte ugyanakkor „a Fudan Egyetem ügye közéleti vitára alkalmas formában pillanatnyilag nem létezik. Tervek sem állnak rendelkezésre. Ha meglesznek a tervek, világosak a pénzügyi feltételek, az egyetemépítés költségei és finanszírozása, akkor lehet dönteni. Ide mostantól számított másfél év alatt eljuthatunk.”

Az interjúban kifejtette újra lesújtó véleményét az előválasztásról, Jakab Péter büntetéseiről pedig azt mondta: "Jelenlegi szövetségesei szerint Jakab Péter egy náci párt politikusa volt. Karácsony Gergely például még három éve is így vélekedett a Jobbikról, de hosszan lehetne idézni a mai baloldal vezetőitől, Gyurcsány Ferenctől Vadai Ágnesen át Mesterházy Attiláig a hasonló minősítéseket. Ez nekik is kínos, ezért a hitelvesztést mérséklendő új, a korábbitól távoli szerepet találtak a Jobbik elnökének. Jakab Péternek nem tetszik a bohóc szereposztás, amelyet újdonsült szövetségesei Gyurcsány Ferenc vezetésével neki szántak. Bohóc helyett mártír szeretne lenni. Ezért az elmúlt 30 év írott és íratlan parlamenti szabályait veszi semmibe. Tőlünk Nyugatra nincs olyan európai törvényhozás, ahol következmények nélkül lehet a képviselőtársakat – köztük közjogi méltóságokat – büntetőjogi tényállást is kimerítő módon rágalmazni." (24.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s