h i r d e t é s

Szétverte a forintot Orbán Viktor egy Facebook-poszttal

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Szétverte a forintot Orbán Viktor egy Facebook-poszttal

2022. május 25. - 19:19

Napok óta szenved a forint, ám az új Orbán-kormány megalakulása és a háborús vészhelyzet kihirdetése óta felgyorsult az esése.

Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

Csaknem hat forinttal drágult szerdán az euró, a reggel 383 forintos szintekről kora délutánra 389 forint fölé emelkedett az euró ára. A cseh korona és a lengyel złoty is gyengélkedik, de messze a forint esett a legtöbbet, ugyanis az árfolyamot a magyarországi hírek mozgatják.

Már kedden nem tett jót a forintnak, amikor Virág Barnabás az MNB-alelnöke arról beszélt, hogy a magyar jegybank kisebb mértékben fogja a jövőben emelni a kamatait. De igazán a forintnak az új kormány megalakulása az azonnal kihirdetett vészhelyzet tett be, piac azt próbálja beárazni, hogy a kormány mire készül az újabb rendkívüli jogrendben.

Szerdán folytatódtak a rossz hírek: a jegybank vezetői arról beszéltek, hogy támogatják a kamatstop fenntartását, még ha célzottan is. A híre az OTP-nél eladási hullám alakult ki, ami viszont a forintra is nyomást helyezett. Rontja a helyzet, hogy a kormány ülésezik, Orbán Viktor előre bejelentette, hogy „fontos döntések” bejelentésekre készül a kormányülés után. Ezután emelkedett az euró árfolyama 386 forintról 389 fölé. (Népszava)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s