h i r d e t é s

Sok család melegvíz nélküli hétfőre ébredt Esztergomban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Sok család melegvíz nélküli hétfőre ébredt Esztergomban

2021. március 29. - 08:57

Ugyanott van ismét csőtörés, ahol legutóbb fél éve volt. 

A helyszían ugyanaz, csak a két csőtörés között eltelt fél év

A Schweidel József utcában élőktől úgy értesültünk, hogy szinte ugyanott van csőrepdés, ahol legutóbb 2020. szeptemberében.

Valami nagyon nem jó műszakilag ezen a környéken. A szeptemberi csőtörés előtt durván egy hónappal cserélték a burkolatot és kapott új, térkövezett járdát a Schweidel József utca Esztergomban.

Az pedig sajnos minden esetben a csőtörés velejárója, hogy előbb-utóbb elzárják a lakótelepen a melegvizet.

A szeptemberi csőtörés:

30 évig várták az itt élők, hogy a szűk utcájuk új burkolatot kapjon, ezen az utcán épült fel a Suzuki gyár és a fél ipari park. Számos cikkben foglalkoztunk azzal a terheléssel, amelynek ez az utca az év 365 napján ki van téve.

Semmiképp sem lehet sikertörténetnek nevezni ezt az útfelújítást, hiszen az út alatt futó vezetékeket nem cserélték, csak felmarták és új kopóréteget kapott az út. Ezért azután félévente fel kell törni az új utat és persze sosem sikerül úgy betemetni a munkálatok után a gödröt, ahogy előtte volt.

Egészen biztos, hogy más gazdasági modellel és korrekt gazdálkodással megoldható lenne, hogyha végre hozzányúlnak egy 30 évig amortizálódó útszakaszkoz, akkor egyúttal a közműveket is cserélik. Nos, Esztergomban (is) várni kell még erre a szemléletváltásra. 
A rendszerváltás óta "vezeti" a települést kényelmes többségben a Fidesz. De ahogy fentebb írtam, ezt a változást és felelős vezetést nem a Fidesztől várhatják az emberek.

Frissítés (2021. március 29. 9:06)

Egy olvasónktól kaptunk képet:


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s