fbpx Semjén szerint Ferenc pápa méltatta a magyarországi családtámogatásokat | CIVILHETES

h i r d e t é s

Semjén szerint Ferenc pápa méltatta a magyarországi családtámogatásokat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Semjén szerint Ferenc pápa méltatta a magyarországi családtámogatásokat

2021. szeptember 14. - 07:08

 

A miniszterelnök-helyettes erről a Kossuth-rádióban beszélt.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Miniszterelnökség/Botár Gergely

Ferenc pápa „nagyon örült annak, hogy csökkent az abortuszok száma, nőtt a házasságkötések száma. És jeleznünk kellett, hogy a családvédelmi intézkedéseink miatt támadás alatt állunk Brüsszeltől – itt az LMBTQ-dolgokra gondolok –, és Őszentsége azt mondta, hogy a család az apa, anya, gyerek, pont” – mondta hétfőn Semjén Zsolt a Kossuth Rádióban.

A miniszterelnök-helyettes ezt arról a találkozóról mondta, amin ő, Ferenc pápa, Orbán Viktor miniszterelnök és Áder János köztársasági elnök volt jelen. Erről a találkozóról csak képek jelentek meg, hogy mi hangzott el pontosan a jelenlévők között, azt nem tudni. Orbán annyit írt ki a Facebook-oldalára, „arra kértem Ferenc pápát, hogy ne hagyja elveszni a keresztény Magyarországot”. Ha már Facebook: a kiíráshoz tartozó képen, illetve több másikon is látható Orbán új logója, vagyis a miniszterelnök a pápával kampányol.

A találkozó miatt az RTL Híradó megkérdezte a Vatikánt, hogy pontosan mi hangzott el a Semjén által említettekből, de a csatorna nem kapott választ. Egy korábbi közleményükben viszont arról írtak, hogy szívélyes hangulatú volt a találkozó a magyar államvezetők és Ferenc pápa között.(hvg.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s