h i r d e t é s

Pozitív lett az ukrán elnök feleségének a tesztje koronavírusra

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Pozitív lett az ukrán elnök feleségének a tesztje koronavírusra

2020. június 12. - 15:34

 

Pozitív lett koronavírusra Volodimir Zelenszkij ukrán elnök feleségének laboratóriumi tesztje, ezt maga Olena Zelenszka hozta nyilvánosságra pénteken közösségi portálokon.

Olena Zelenszka, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felesége - Forrás: kiszo.net

"Jól érzem magam, de járóbeteg-kezelésben vagyok, elszigetelve a többi családtagomtól, hogy ne veszélyeztessem őket" - írta az Instagramon az Ukrajinszka Pravda hírportál beszámolója szerint.

Közölte, hogy férje, az ukrán elnök és két gyermekük koronavírus-tesztje negatív lett.

Az elnöki iroda közleményében megerősítette, hogy Olena Zelenszka jól van és jelenleg nincsenek tünetei. Egyelőre nem tudni, hogy hol és mikor fertőződött meg, ez ügyben járványügyi vizsgálatot folytatnak, és mindenkit, aki kapcsolatba került vele, értesítenek a lehetőségéről annak, hogy megfertőződhettek.

A hivatal kiemelte, hogy az államfő felesége minden hivatalos eseményen és otthonában is betartotta a karanténra vonatkozó szabályokat és az egészségügyi minisztériumnak a fertőzés elleni védekezésre vonatkozó ajánlásait, továbbá a biztonsági protokollnak megfelelően rendszeresen tesztelték koronavírusra. A június elején elvégzett tesztjének eredménye még negatív volt. (MTI)


 

h i r d e t é s