h i r d e t é s

Nem cáfolta meg magát a kormány, amikor elérkezett a zenei háttéripar "megmentése"

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Nem cáfolta meg magát a kormány, amikor elérkezett a zenei háttéripar "megmentése"

2020. augusztus 06. - 06:14

 

Mintegy ötmilliárd forintból legalább 150 raktárkoncerttel segítene a zenészszakmán a kabinet. A megnevezett fellépők nem kifejezetten a garázszenekarok szintjén vannak.

A kép illusztráció! - Forrás: Edmiston Jones

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter múlt csütörtökön a kormányinfón beszélt arról, hogy a kormány 5,3 milliárd forint támogatást nyújt a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került zenészszakmának. A keretből egy "garázskoncert-sorozat" indul, amit a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) bonyolít le.

Az MTÜ múlt pénteken csak annyit közölt, hogya részletes eljárásrendet néhány napon belül fogja közzétenni - de még nem telt el a "szerv" szerint néhány nap.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szerdán a Facebook-oldalán néhány dolgot elárult: a garázskoncert-sorozatban olyan nevekre számít, mint Tóth Gabi és Tóth Vera, Demjén Rózsi, Balázs Fecó vagy a Tankcsapda.

Legalább 150 raktárkoncert létrejöttét támogatják. A hazai könnyűzenei élet szereplői profi technika és saját stábjuk segítségével játszhatják el dalaikat, a zenészek kiemelkedő gázsit kapnak. A fény- és színpadtechnikáról, a produkciók felvételéről, közzétételéről az Antenna Hungária gondoskodik a Magyar Turisztikai Ügynökség koordinálásával. A koncerteket várhatóan szeptemberben teszik elérhetővé.

Korábban szintén 5 milliárdos tervezetet nyújtott be a kormánynak Demeter Szilárd, a popkultúra megújításáért és társadalmiasításáért felelős kormánybiztos (a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója), ez azonban nem megegyező ezzel az 5,3 milliárd forintos csomaggal. – A kormány döntött, és egy másik mentőcsomagot fogadott el – válaszolta akkor a Népszava megkeresésére Demeter Szilárd, míg Gerendai Károly Sziget-alapító, vendéglátóipari-turisztikai vállalkozó úgy fogalmazott a Népszavának: – "A garázskoncert-tervek ellenére a klubok, fesztiválok jövőbeni sorsa változatlanul ismeretlen, miközben a legnagyobb veszteségek itt keletkeznek." (nepszava.hu)

 

Közben a zenei háttéripar szépen lassan csődbe megy

"antenna hungária!!! Na ezazzzzzzz!!!!
És velünk mi lesz? antenna hungáriának eddig is volt munkája!!!
Köszönjük az állami segítséget! Ebből sem érkezik nekünk egy átutalt forint sem az biztos. Csak ki lesz találva a nemzeti dohányboltok után a nemzeti rendezvény szervező és lebonyolító cég!
Miért nem a MALÉV-et állítja vissza, szerintem a turizmusban, utaztatásban sokkal több pénz van!
A legszebb hogy a nav is már múlt hónaptól tartja a markát a járulékokra, de miből fizessünk, ha nem engedik a rendezvényeket ami sok velünk hasonló cégnek az egyetlen pénzforrása????
Ha nem (csak) az antenna csinálná a raktárkoncertet akkor is tudnánk profi technikát adni a zenészek kiszolgálására, és nem kerülne 30.000.000Ft-ba minden egyes koncert! Miért kell 30.000.000Ft-ért akármilyen koncertet is csinálni? Én eddig kivártam, hátha tényleg ad az állam valami támogatást, de most ezzel a videóval már minden remény elveszett mindenkinek...." - írja a DjTeam első embere, Valovics Péter a Facebookon


 

h i r d e t é s