h i r d e t é s

Nagyszerű hírt jelentett be Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nagyszerű hírt jelentett be Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere

2020. augusztus 14. - 17:19

 

Az elmúlt napokban Esztergom közvéleménye közlekedésmérnökké vált a hamarosan bevezetésre kerülő új autóbuszmenetrend kapcsán. 

Forrás: Hernádi Ádám / Facebook

Az első hírek megjelenésével szinte azonnal kétfrontos harc bontakozott ki a feltétel nélkül hurrázók és a menetrend-változást kritikusan szemlélők között.

Ebben a cikkben írtunk arról, hogyan változik meg Esztergom közösségi közlekedése 2020. augusztus 20-a utántól.

Többen emlékeztettek arra, hogy Hernádi Ádám polgármester kampányában szerepelt egy olyan vállalás, amely szerint hibrid technológiájú buszokra cserél az önkormányzat minden helyi járatú buszt.
Erről posztolt ma Esztergom polgármestere a Facebook-on:

Első olvasatra nagyon szépen hangzik a polgármesteri poszt, de nem több sajnos egy újabb mézesmadzagnál. Hernádi hibrid technológiájú autóbuszokról beszél, Palkovics László pedig ma azt nyilatkozta a Zöld Busz Program elindítása kapcsán, hogy "a következő tíz év alatt a városi buszállomány fele cserélhető le kormányzati és európai uniós források felhasználásával minimális karbonkibocsátású elektromos autóbuszokra".

Itt jegyezném meg, hogy a hibrid technika és az elektromos két különböző dolog! Magyarra fordítva, Hernádi Ádám polgármester, én meg újságíró, de mindketten férfiak vagyunk.

Azután az a hurrá-bekezdés is inkább "nesze semmi, fogd meg jól", amelyben azt írja Esztergom első embere "A mai napon megtörtént az első lépés ebben a fontos ügyben is, ugyanis a Zöld Busz Demonstrációs Mintaprojekt keretein belül az Innovációs és Technológiai Minisztérium és Esztergom városa együttműködési megállapodást kötött."

Azt nem kell tudni, hogy az esztergomiak felhatalmazásával milyen megállapodást írt alá a polgármester.
Az is tudható, hogy Esztergom a közösségi közlekedését a városon ide-oda irányított bejövő távolsági buszjáratokkal tupírozza fel. Ezekre a járművekre pedig nem vonatkozik a kormány vállalása.

Szóval kezeljük kellő fenntartással a polgármesteri bejelentést és fogadjuk el, hogy Esztergom helyi járatú autóbuszainak fele a következő 10 évben elektromos meghajtással is üzemelhetnek majd.

A kommenteket olvasva sokan gratulációjukat fejezték ki a polgármesternek. Én nem nagyon tudom értelmezni, mihez gratulálnak egyes kommentelők?
Ahhoz, hogy Hernádi Ádám kezet fogott Palkovics László Innovációs és Technológiai miniszterrel vagy ahhoz, hogy Magyarország első fővárosa 10 éven belül kaphat néhány darab elektromos autóbuszt?


 

Kommentek

h i r d e t é s