h i r d e t é s

Már másodszor süti el a kormány ugyanazt a giccses vackot

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Már másodszor süti el a kormány ugyanazt a giccses vackot

2020. június 18. - 18:45

 

Igen meszire jutott az Orbán-kormány a "3 gyerek, 3 szoba, 4 keréktől". Azt mindenki döntse el maga, hogy az eljutás előre vagy hátra történt-e.

Bal oldalon: 6. osztályos irodalomkönyv 2013, jobbra a 2020-as NAT-kompatíbilis 5. osztályos irodalomkönyv

Az új nemzeti alaptanterv jegyében megjelent tankönyv egyik oldalán pörög pár napja az internet népe. A szivárvány alatt, Diseny hercegnőkkel megerősített ősmagyarok vonulása 2013 óta visszatérő motívum a magyar oktatásban.

2013-ban az általános iskola 6. osztályosai találkozhattak először ezzel a remekművel. Akkor a tankönyv szerkesztői egy Végh Antal idézettel emeltek az LMBTQ-s szivárvány-kompozíción.

Azután megérkezett az Orbán-kormány nemzeti alaptanterve és a míves grafika tovább él, de még hogy! Most az új NAT szellemében az 5. osztályos diákok nézegethetik ezt a gyönyörűséget az irodalomkönyvükben. Az idézet is friss, ezúttal Kányádi Sándortól... vagy mégsem?

Nyáry Krisztián Facebook-posztjában hívta fel a figyelmet arra, hogy a nyomtatásba került idézetet nem is "Kányádi mondta, csak idézte egy interjúban: "A közösségre nevelődtünk. Nálunk például lakodalmi rigmus az, amit itt talán nem lehetne akként »eladni«: »Legelső a nemzet, második a család, és csak harmadsorban nézd a magad javát!«” (Kisalföld, 2009. május 9. 12.o.) A tankönyvszerzőknek szívesen küldök Kányádi-kötetet, bár talán jobb, hogy ehhez a képhez csak téves idézetet, pontosabban egy lakodalmi rigmust találtak."

De én ezen már nem csodálkozom, mert ha Cilike szabadon idézhet Wass Alberttől, a budapesti Fidesz meg Szálasi-alapon publikál Karácsony-mémet, akkor itt komoly bajok vannak.

Így jár az a kormány, ahol a józan ész és a tudás fordított arányban áll a feltétel nélküli párthűséggel.


 

h i r d e t é s