fbpx Kipróbáltuk Esztergom új futókörét | CIVILHETES

h i r d e t é s

Kipróbáltuk Esztergom új futókörét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kipróbáltuk Esztergom új futókörét

2021. október 17. - 14:15

 

Van a szakállas vicc, amikor két medve áll a dombtetőn, megbeszélik, hogy legurulnak és tök jó lesz. Legurultak és tök jó volt. Esztergom egyik legújabb szabadiős fejlesztése pedig nem tök jó.

Ahogy végiszaladtunk rajta páran, véleményeztük is.

Az építés alatt írott véleménycikkem nem szorul pontosításra, sajnos pontosan olyan lett, amilyennek megírtam. Vagyis nem, mert sikerült olyan elemet is beépíteni a pályába, amitől igazi kuriózum lett.

Minden szónál többet mond egy kép, itt már konkrétan nem csak a szemöldökünk akadt fel, hanem egyre nehezebben ment a futás a röhögéstől:

Mérnöki pontossággal sikerült egy csatornafedélbe vezetni a pályát, hiszen épp annyit kanyarintottak a nyomvonalon, hogy középre kerülhessen a tereptárgy. A szintezést ezzel szemben tanítani kéne, mert ennyire szépen szintezett csatornafedelet ritkán látni Magyarországon, de hogy ezt épp' egy rekortán pályába kellett integrálni, az unikum.

Ami a nyomvonalat illeti, továbbra is fentartom, hogy nem az volt ezzel a beruházással a cél, hogy a futóknak jó legyen, hanem az, hogy ki lehessen pipálni egy ígéretet.
Polgármester úr a Facebook oldalán már a fogadja a gratulációkat, tehát a projekt az ő köreiben és támogatói között sikeres.

Ma, amikor arra futottunk, senki nem körözött rajta, pedig erős volt a "futóforgalom". Találkoztunk sporttársakkal, sportolói hírességgel is, de nem a futókörön, hanem szokás szerint a kerékpárúton. Ahogy a többi futó, akik szembe vagy irányban futottak velünk, csak azt a rövid szakaszt próbálták ki, ameddig párhuzamos a kerékpárúttal és amikor egy bitang kanyarral elfordul a pálya, mindenki a kerékpárúton futott tovább.

Ennek több oka is lehet. Biztos, hogy az is érv lehet, amit a korábbi véleménycikkben már leírtam. Nevezetesen az, hogy a futók nem nagyon szeretik a derégszögű kanyarokat és a rövid egyeneseket.

Ahogy a kis társaságunkban summáztuk, "köszönjük, de a továbbiakban is a kerékpárúton fogunk futni, mert ez így, ebben a formában nekünk nem tetszik".


 

Kommentek

h i r d e t é s