h i r d e t é s

Kilép a Jobbikból a párt budapesti elnöke

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kilép a Jobbikból a párt budapesti elnöke

2020. február 19. - 18:57

 

Bencsik János függetlenként folytatja a parlamentben, a Jobbik a képviselő lelkiismeretére bízza mandátumának sorsát.

Bencsik János - Forrás: alfahir.hu

De "továbbra is a fideszes pártállam lebontásáért" dolgozik majd, ellentétben az "álellenzéki Mi Hazánkkal".

Bencsik János szerdán jelentette be közösségi oldalán a "fájó szívvel, hosszú és alapos mérlegelés után"  meghozott döntését:

kilépett a Jobbik Magyarországért Mozgalomból és a párt országgyűlési képviselőcsoportjából.

Az időzítésről azt mondta, azért várt mostanáig, nehogy "a pártállami média az ügybe kapaszkodva gyengítse az ellenzéki együttműködést", valamint a vasárnapi időközi választáson megválasztott Kálló Gergely esélyeit. A lényegre ezután tér rá: Bencsik szerint a Jobbik tisztújító kongresszusán Jakab Péter és Gyöngyösi Márton "politikai bosszúhadjáratot hirdetett" azok ellen, akik nem őket támogatták.

A párt politikáját erkölcstelennek és önpusztítónak nevezte, amihez nem kíván asszisztálni. azt is sérelmezte, hogy szerinte Jakab egy februári frakcióülésükön azt mondta, "a továbbiakban nincs szükség nemzetpolitikai és emlékezetpolitikai témákra", mert ezek akadályozzák a baloldali szavazóknak való megfelelést.

Az ellenzéki összefogással szemben nincs kifogása Bencsiknek, de úgy véli, a Jobbik ennek jegyében jelenleg feladja önmagát.

Mint mondta, "továbbra is a fideszes pártállam lebontásáért" dolgozik majd, ellentétben az "álellenzéki Mi Hazánkkal". Bencsik szándéka szerint olyan "21. századi" konzervatív jobboldali politikát képvisel majd, ami Magyarország jövőjét Európában képzeli el, és nyitott az együttműködésre minden "valódi ellenzéki erővel". (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s