h i r d e t é s

Kiderült, hogy kik az oltásellenesek

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Kiderült, hogy kik az oltásellenesek

2021. április 23. - 08:14

 

A Publicus Intézet a Népszava felkérésére új kutatást készített március végén, melyből több érdekesség is kirajzolódik.

A kép illusztráció! - Forrás: The New York Times

Például, hogy a

 • a megkérdezettek kétharmada nem gondolja az ellenzéket oltásellenesnek,
 • ha választhatnának, a legtöbben Pfizerrel oltatnák be magukat,
 • a jobboldali szavazók szkeptikusabbak az oltásokkal, mint a baloldaliak.

Forrás HVG.hu.

A Fidesz által kirobbantott oltásellenes mizéria igen csak visszaüt a kutatás eredményeinek ismeretében. Miközben a társadalomba azt sulykolja a Fidesz, hogy az ellenzék oltásellenes és ezzel próbálják a magyarországi kiemelkedően magas halálozást (eddig elhunyt 26 001 fő a kormányzati adatok szerint) az ellenzék nyakába varrni, a kutatás alapján kiderült, hogy épp a Fidesz szavazók oltásellenesek.

Arra a kérdésre, hogy ha választhatna vakcinát beoltatná-e magát:

 • a Fidesz-KDNP szimpatizánsainak 51 százaléka válaszolta azt, hogy "inkább igen", vagyis a 49 százalékuk nem akar oltást,
 • a szocialista szimpatizánsok 84 százaléka egyértelműen beoltatná magát, vagyis a 16 százalékuk nem akar oltást,
 • a kormánypárti szavazóknál magasabb volt az oltási hajlandóság aránya a jobbikosok, a DK-sok és a Momentumosok körében is.

Ilyen eredmény mellett gyónni való bűn az ellenzékieket oltásellenességgel vádolni, az meg egyszerűen égbekiáltó, hogy a kormány tagjai az ellenzéket akarja pellengérre állítani a kiemelten magas halálozás miatt, miközben már hosszú ideje egyedül döntenek mindenben.

A vakcinák elfogadottsága terén az az eredmény született, hogy a

 • Pfizert a megkérdezettek 76 százaléka
 • Modernát a megkérdezettek 56 százaléka
 • Szputnyik V-t a megkérdezettek 49 százaléka
 • a kínai Sinopharm vakcinát a megkérdezettek 49 százaléka
 • AstraZeneca-t pedig a megkérdezettek 45 százaléka adatná be magának.

A kutatás ezen eredménye egyértelművé teszi, hogy a válaszadók pártállástól függetlenül jobban bíznak az EU-ban elfogadott és engedélyezett Pfizer és Moderna oltóanyagokban, mint a magyar kormány által egekig magasztalt és hirdetett kínai vakcinában. A tények és számok makacs dolgok, ám ennek ellenére a Fidesz telefonos kampányt indít az ellenzék oltásellenességéről, melyről a CIVILHETES szintén beszámolt. A kampányt az EU ellenes és zsigerből Brüsszelező Hollik István jelentette be azzal, hogy az ellenzék vakcina ellenes kampányt folytat.

Véleményünk szerint, ha a Fidesz legalább ugyanekkora lelkesedéssel és igyekezettel foglalkozna a bajba jutott vállalkozásokkal, állampolgárokkal, akkor sok kis és középvállalkozást megmenthettek volna már eddig is. A munkahelyüket elvesztő állampolgároknak sem kellett volna felélni a tartalékukat (már akinek volt), amely igen jelentős pozitív hatást fejtett volna ki a járvány terjedésére, hiszen nem mentek volna el betegen dolgozni csak azért, hogy legyen mit ennie a családnak és még a kíméletlen sárga csekkek is be legyenek fizetve.

Úgy gondoljuk sok minden kézzel fogható, értelmes dolgot tehetett volna a magyar kormány a magyarokért eddig is, amibe nem tartozik bele a méregdrága Brüsszelezős plakát kampány, a társadalmat megosztó és sok esetben uszító hangvitelű nyilatkozatáradat és főleg nem tartozik bele a társadalmi megosztottságot elmélyítő telefonos hazugságkampány sem, amit most indítanak.

Ha a harsány, mindenkivel hadban állunk, de már a birkózószőnyegen szorongatjuk a vírus torkát frázisok puffogtatása és a kiemelkedő halálozási arány másra hárítása helyett, inkább szép csendben tette volna a dolgát a magyar kormány, magyar kormányhoz méltó módon, akkor vélhetően nem itt tartanánk. 

Hogy csak egy példát mondjunk ami az összes háztartásnak segítséget adna és adott volna már eddig is, a kormány elengedhette volna pl. az áfát a közüzemi számlák esetében, mellyel azonnal 27 százalékos igazi rezsicsökkenést, vagyis kézzel fogható és pénzben mérhető segítséget kaptak volna a polgárok. Na ez a segítség, nem pedig a telefonos kampány.

A különböző képzelt ellenségek elleni szélmalomharc helyett ideje lenne felnőni a feladathoz egy évtized után és némi figyelmet fordítani arra a társadalomra, amelynek azt ígérték "minden embert megvédünk"! (szekszarditukor.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s