h i r d e t é s

Kiderült egy brutális összeg az augusztus 20-i tűzijátékról

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Kiderült egy brutális összeg az augusztus 20-i tűzijátékról

2022. július 19. - 05:36

Ugyan tíz évre nem publikus, hogy mennyibe kerül az augusztus 20-i tűzíjáték teljes lebonyomlítása, de az ellőni kívánt rakéták ára kiderült. 

A kép illusztráció! - Forrás: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Az ország leghosszabb és legváltozatosabb tűzijátéka hagyományosan az államalapítás és az államalapító I. István király emlékére szervezett ünnepségsorozaton látható.

Mint ismert, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, az esemény megszervezését felügyelő operatív törzs vezetője korábban azt mondta, hogy ez lesz "Európa legnagyobb tűzijátéka", amely bemutatja az ezeréves magyar állam történelmének jelentős momentumait, a nemzeti identitás fontosabb elemeit. A tűzijáték során uszályokról és pontonokról mintegy 40 ezer pirotechnikai eszközt lőnek majd fel 4,3 kilométer hosszan a Margit híd és a Petőfi híd között.

Hétfőn a Magyar Turisztikai Ügynökség egy közérdekű adatigénylés kapcsán kiadta, mennyit költöttek idén az augusztus 20-i tűzijátékok beszerzésére (vagyis nem a tűzijáték teljes lebonyolítására). Az eszközöket a társaság már az év első felében már megvásárolta.

A rakéták beszerzési ára nettó 1,3 milliárd, azaz bruttó 1,65 milliárd forint, ami megegyezik a tavalyi tűzijáték árával

- olvasható az MTÜ közleményében. (Infostart)

A 2019. évi tűzijátékról rövid videót közölt a Twitteren Lord Ashcroft, a brit Konzervatívok egyik prominens képviselője, Orbán Viktor teraszáról:

Ebben az évben Magyarország "még jobban teljesített", ekkor 26 ezer látványeffekt, 6500 pirotechnikai elem és 3600 darab tűzijátékbomba 222 millió forintba került.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky