h i r d e t é s

Kész Zoltán ultimátumot adott Márki-Zay Péternek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Kész Zoltán ultimátumot adott Márki-Zay Péternek

2022. május 20. - 11:54

Akár 100 millió forint is megmaradhatott, az ellenzéki pártok is kíváncsiak a beszámolóra.

Kész Zoltán és Márki-Zay Péter - Forrás: Kész Zoltán Facebook oldala

Kész Zoltán a Mindenki Magyarországa Mozgalom vidékért felelős alelnöke ultimátumot adott Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesternek. Az egykori országgyűlési képviselő a Facebook közzétett nyílt levelében arról ír, hogy a mozgalomban felfüggeszti vezetői tagságát, ha a volt miniszterelnök-jelölt nem számol el a hónap végéig a kampánypénzekkel.

"Az MMM vezetőségi tagjaként attól teszem függővé vezetőségi tagságom fenntartását, hogy még ebben a hónapban rendesen elszámolsz a kampánypénzzel. Az elszámolás az én szememben két dolgot jelent. Egyrészről, fillérre pontosan megtudjuk, hogy mire költötte el az MMM a támogatók pénzét, illetve kiderül a nyilvánosság számára az is egyértelműen, hogy az adományozóktól a kampányra átutalt támogatásokból a megmaradt összeget milyen módon juttatja vissza az MMM az adományozókhoz" – írja Kész Zoltán, és hozzáteszi: "Az adományozók által egyértelműen célhoz kötötten adott támogatásokat nem a célra felhasználni (például pártot építeni belőle) lopás, amelyet az MMM-ben nem csak te, de senki más sem tűr el."

Az alelnök levele egy nappal az után jelent meg, hogy a Telex érdeklődésére több ellenzéki párt politikusa is jelezte, hogy hozzájuk semmilyen elszámolás nem jutott el az MMM-től a kampányadományok sorsáról, de gyanítják, hogy a kampány lezárulta után megmaradt összeget a mozgalom egyszerűen megtartotta. A közös ellenzéki kampánycsapat dolgozói szerint 100 millió forint feletti összegről lehet szó. Márki-Zay Péter egy friss Facebook-posztjában azt írta, összesen 400 millió forintot sikerült mikroadományok formájában összegyűjteni a kampányban.

Vékás Sándor, az MMM operatív igazgatója azt mondta, eddig azért nem hozták nyilvánosságra az elszámolást, mert még vannak le nem zárt kifizetéseik, de szerinte május végére ezek lezárulnak, és meglesz az elszámolás is. Azt is nyilvánvalóvá tette, hogy az MMM a saját pénzeként tekint az adományszámlára érkező összegre. (Infostart)


h i r d e t é s

Clicky