h i r d e t é s

Kerülgeti a közbeszerzést az önkormányzat Esztergomban

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kerülgeti a közbeszerzést az önkormányzat Esztergomban

2020. november 05. - 09:30

 

Úgy tervez Hernádi Ádám vezette esztergomi önkormányzat tízmilliós szerződést megkötni, hogy a fideszes összetételű Közbeszerzési Bizottság segítségével kikerüli a közbeszerzési eljárást.

Korábbi felvétel az esztergomi élményfürdőről - Fotó: H. Szabó Sándor


Forrás: Google instantsreetview

Épül a Prímás-szigeten a szálloda, amelyről mindenki tudja, hogy a jelenlegi polgármester nagybátyjáé. A nagybácsi pedig a Mol vezérigazgatója. Az élményfürdő elmúlt 15 évét végig kísérte az a torzó, amely a fürdő épületével szemben magasodik. Most, hogy a szálloda lassan-lassan felépül, ideje az élményfürdőt is felújítani, hogy mire elkészül a szálloda, a fürdő is "kondícióba" kerüljön.

Első lépésként az önkormányzatnak meg kell terveztetnie, hogy milyen felújítási munkálatokat kell elvégezni az élményfürdőn. Ezért Esztergom Közbeszerzési Bizottsága 3 budapesti cégtől kért be ajánlatot a felújítás tervezett költségeire. Ennek a bizottságnak egyetlen ellenzéki tagja sincsen, mindenről a Fidesz dönt. "az Önkormányzat részéről kifizetendő becsült bekerülési költség nettó 12000000 Ft + ÁFA, összesen: bruttó 15240000 Ft."

Az összeg nem éri a közbeszerzési értékhatárt, így ez a projekt közbeszerzés nélkül valósulhat meg. Az önkormányzat saját maga ajánlattevési felhívást kér 3 budapesti cégtől. A háromból egynek van kormánymegbízása.

Hernádi Ádám polgármester a sürgősségi előterjesztésben leírja, hogy "a jogszabályi előírásokon túl, tanácskozási joggal nem kívánok senkit meghívni". - Utalva ezzel a soron következő képviselő-testületi ülésre, amelyen megszülethet a döntés.

Módosítani kellett a helyi építési szabályzatot Hernádi miatt

Módosítani kényszerült Esztergom a helyi építési szabályzatot is, mert enélkül nem kaphatna egedélyt az épülő szálloda. Az élményfürdővel szemben épülő hotelt egy kissé túlépítették, úgy tudjuk a "zöldterület mutató" nem megfelelő.


Forrás: RTVE

Nem újítják fel egy ideig a Fárikúti úti hidat sem

A híd felújításának kivitelezésére elkülönített összeget inkább az élményfürdő rezsijére költi az önkormányzat. 2020. szeptember 30-án megszűnt az INVESTOR' 2005 szerződése az Aquasziget Esztergom Élményfürdő teljes körű üzemeltetésére.

Az élményfürdő 2021. január 4-én történő bezárásáig az önkormányzat üzemeltetőt keres a köztes időszakara. A képviselő-testület zárt ülésen fogja tárgyalni az előterjesztést, de városházi forrásainktól annyit megtudtunk, hogy Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testületének Közbeszerzési Bizottsága 4 céget kért fel ajánlattételre, amely cégek közül egy esztergomi és alig egy éve alapították 403 millió forint jegyzett tőkével. A cég egy magántőkealap tulajdonában, áll. Ez a magántőkealap a fővárosban, egy, a MOM Parkhoz közel lévő irodaházban működik.


 

Kommentek

h i r d e t é s