h i r d e t é s

Karácsony Gergely indul a miniszterelnökségért

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Karácsony Gergely indul a miniszterelnökségért

2021. május 15. - 09:50

 

Ami tegnap még felkérés volt, mára hivatalossá vált

Megtörtént, amire már mindenki számított, Karácsony Gergely is bejelentette, hogy indul az előválasztáson, így Dobrev Klára, Jakab Péter és Márki-Zay Péter és  mellett a főpolgármester is ringbe száll, hogy ő legyen az ellenzéki összefogás közös miniszterelnök-jelöltje.

Karácsony régóta lebegtette, hogy vállalkozik-e a megméretésre, indulását azonban egy ideje sokan biztosra vették, tegnap pedig párja, a  Párbeszéd is bejelentette, hogy felkérik őt miniszterelnök-jelöltnek.

Karácsony szülőfalujában, Nyírtasson jelentette be az indulását. Mint elmondta, sokat gondolkodott, mert bizonyos döntéséket csak hosszú töprengés után tud meghozni. „Az életem elmúlt bő tíz évét igyekeztem a hazám szolgálatába állítani, az elmúlt időszakban azonban azon kellett gondolkodnom, hogy tudok-e még többet adni ebben a szolgálatban.” Mint fogalmazott, azért hozta meg ezt a döntést, mert úgy érzi, Magyarország nagy bajban van, és egyre kevésbé érezzük a közös hazánknak. „Egyre inkább azt érezzük, hogy a hazánk végletekig megosztott. Azt a célt szeretném szolgálni, hogy Magyarországot újraegyesítsük.”

Nyírtassról elmondta, innen viszi magával a föld szeretetét, ma már úgy mondaná, a zöld politikát, gyerekkora csodálatos élményeit, és élete egyik legnehezebb tragédiáját is, hiszen itt vesztette el az édesapját. „Innen viszem magammal azt a hatévesen megszerzett tudást, hogy az élet nagyon törékeny, és hogy minden véges, csak az anyai szeretet végtelen. (…) Innen viszem magammal azt a hitet, hogy lehet olyan országunk újra, ahol egy kis faluban egy négygyermekes özvegyasszony nincs magára hagyva, és a gyermeki ki tudják teljesíteni a bennük lévő tehetséget.”

Beszélt arról is, nem azért jött Nyírtassra, hogy stadiont ígérjen, vagy hogy a falu polgármesterét az ország leggazdagabb emberévé tegye. Hozzátette, nem helikopterrel érkezett, noha a falu az elmúlt harminc évben leginkább akkor szerepelt a hírekben, amikor a propagandaminiszter idehelikopterezett egy lagzi miatt, majd amikor a Népszabadság ezt megírta „az életével fizetett érte.”

Karácsony azt mondja, azért jött ide, mert az örökké küzdő magyarokért akar dolgozni, nem az egy százaléknyi kiváltságosokért, hanem a többi 99 százalékért. A nap során még többször bejelentkezik majd élete meghatározó helyszíneiről. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s