h i r d e t é s

Jakab Péter megelőzte Karácsony Gergelyt, ő most a legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelölt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Jakab Péter megelőzte Karácsony Gergelyt, ő most a legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelölt

2021. április 22. - 07:20

Jakab Péter a legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelölt – derül ki a Medián legfrissebb felméréséből. Karácsony Gergely a második helyen van, őt követi harmadikként Márki-Zay Péter.

Jakab Péter az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 7-én - Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A Médián ezer embert kérdezett meg arról, hogy kit látnának szívesen a miniszterelnöki székben. Az áprilisi közvélemény kutatásban a válaszadók mintegy háromnegyede jelölt meg valakit első helyen, 500-an a második legalkalmasabb személyt is beírták. A kutatóintézet egyébként korábban már készített egy felmérést, akkor Karácsony Gergely került az élre, míg Jakab Péter csak második volt a listán. A harmadik helyen a DK valószínű jelöltje, Dobrev Klára volt, az helyére Márki-Zay került. 

A Medián szerint a két helycsere következtében, két olyan közszereplő került jobb megítélés alá, akik már egyértelműen vállalták a megméretést az őszi előválasztáson, Jakab a Jobbik, Márki-Zay a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjeként, miközben Karácsony és Dobrev visszaesésében talán az is szerepet játszhatott, hogy egyelőre mindketten „csak” lebegtetik az indulásukat.

A vidéki településeken amúgy többnyire Jakab vezet, a fővárosban Karácsony változatlanul előzi őt . A főpolgármester egy kicsit megnyugodhat, mert a szóban forgó jelöltek közül, ha bárki is visszalépni, akkor is ő a „második favorit”. Az ellenzéki szavazók 43 százaléka akar szavazni – írta a hvg360. (Index)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s