h i r d e t é s

Idén eddig csaknem 22 millióba kerültek a Szijjártó utazásairól készített videók és képek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Idén eddig csaknem 22 millióba kerültek a Szijjártó utazásairól készített videók és képek

2020. október 11. - 16:36

 

A fotós átlagosan havi 401 ezer forintot kapott, míg a videós 772 ezer forintért dolgozott.

Szijjártó Péter az új komáromi híd átadásán - Fotó: Borsos Mátyás / KKM

A piaci árakkal magyarázza a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM), hogy miért kerül ennyibe a tárcavezető fotózása. Mint a Hírklikknek megküldött adatokkal kapcsolatban megjegyzik, "a fotós és videós bérét nem a Külgazdasági és Külügyminisztérium, hanem a piac szabja meg. Versenyképes piaci bér nélkül megfelelő munkaerő alkalmazása lehetetlen. Az elkészített fényképeket és felvételeket ingyenesen bocsátjuk a sajtó rendelkezésére."

Ugyanakkor azt nem árulták el, kik készítik a fényképeket és a videókat.

A legtöbb fotón ugyanakkor – mint cikkünk nyitóképén is – Borsos Mátyás neve szerepel. Az ő cégével szerződött le a külügy erre a feladatra. 

A tárca tájékoztatásából az is kiderül, hogy Szijjártó Péter január és július között 150 millió forintért utazott. Utóbbi persze nem tűnik annyira meglepőnek, hiszem ő a legtöbbet útra kelő kormánytag. A minisztérium szerint a fotós átlagosan havi 401 ezer forintot kapott, míg a videós 772 ezer forintért dolgozott, összesen tehát 10,5 milliót kerestek januártól szeptemberig.

A portál számításai szerint utazási költségük pedig havonta 1 millió 271 ezer forint volt, vagyis január és szeptember közt 11 millió 400 ezer forintnyi költség keletkezett.

Az összegzés szerint csaknem 22 millió forintba került idén Szijjártó Péter fotózása az idei évben. (nepszava.hu)

 

A cikk megjelenése után a Külgazdasági és Külügyminisztérium közölte:
A Külügyminisztérium alkalmazásában álló fotós és videós a hivatalos külföldi utak mellett a belföldi eseményeket is dokumentálja, ezek az anyagok is szabadon felhasználhatóak a teljes magyar média számára. A cikkben szereplő munkatársak tehát az összes magyar diplomáciai eseményt feldolgozzák, az elkészült anyagokat pedig ingyenesen megosztják valamennyi magyar sajtótermékkel.


 

Kommentek

h i r d e t é s