h i r d e t é s

Elkezdte csepegtetni az Orbán-kormány az új nemzeti konzultáció kérdéseit

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Elkezdte csepegtetni az Orbán-kormány az új nemzeti konzultáció kérdéseit

2020. június 03. - 20:07

 

Hamarosan elindul az újabb nemzeti konzultáció, melyen 13 kérdésre válaszolhatnak a magyarok – jelentette be a Facebookon Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára az első négy kérdést el is árulta.

r Csaba, Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára - Forrás: Facebook

A kormány véglegesítette a nemzeti konzultációs íveket, melyeken összesen 13 kérdés lesz – jelentette be Dömötör. A kérdéseket a következő napokban hozzák nyilvánosságra, most az első négyet árulta el az államtitkár:

  1. Az első kérdés arra irányul majd, hogy a magyarok mely védelmi intézkedéseket támogatják majd a járvány esetleges második hulláma esetén. Itt több válaszlehetőséget is meg lehet majd jelölni a lehetséges kilencből a maszkviseléstől a kijárási korlátozásig.
  2. A második kérdés arra vonatkozik, hogy fenn kell-e tartani a járványügyi készültséget mindaddig, amíg fennáll a második hullám veszélye.
  3. A harmadik kérdés az idősotthonok védelméről szól majd.
  4. A negyedik kérdés pedig az egész világon hiánycikknek számító védőfelszerelésekre vonatkozik. A kormány arra vár választ, mit kell tennie annak érdekében, hogy ne legyünk kiszolgáltatottak, meg kell-e erősíteni a magyarországi gyártókapacitásokat.

portfolio.hu


 

h i r d e t é s