fbpx Eldurvult a vélhetően elcsalt választás után Fehérorszországban | CIVILHETES

h i r d e t é s

Eldurvult a vélhetően elcsalt választás után Fehérorszországban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Eldurvult a vélhetően elcsalt választás után Fehérorszországban

2020. augusztus 10. - 06:53

 

A hivatalos exit poll felmérés szerint Aljakszandar Lukasenka fehérorosz államfő a szavazatok 79,7 százalékával várhatóan elsöprő győzelmet arat a vasárnap tartott fehéroroszországi elnökválasztáson.

Forrás: Israel National News

Az internetet zavarják az országban, hiteles információkhoz nagyon nehéz hozzájutni, de Twitteren, Telegramon és más csatornákon rengeteg videó kezdett terjedni.

A fővárosban, Minszkben tízezrek vannak az utcán, a várost lezárták.

A tüntetők összecsaptak a rendőrséggel, és a TEK helyi megfelelőjével. A tüntetők össze is verekedtek több helyen a rendőrökkel, a videókon az látszik, hogy túlerejüket kihasználva a demonstrálók el is verték az egyenruhásokat.

Máshol barikádokat emeltek, tűzijátékot lőttek a karhatalmi erőkre, akik fénygránátokkal, gumilövedékkel, könnygázzal válaszoltak.
A legfrissebb hírek szerint Minszkben már a katonaságot is bevetették.

Minszken kívül több nagyobb városban – körülbelül 20-ban – is több ezres tömeg van az utcán, a tüntetések a legtöbb helyen erőszakba fordultak.
Egy videóhoz azt írták, hogy már lőttek is a tüntetőkre. Az nem világos a videó alapján, hogy éles lőfegyverekről van-e szó.

A belügyminisztérium reggelre azt közölte, a rendőrség ellenőrzése alatt tartja a helyzetet a fehérorosz fővárosban. A hatóságok a tiltakozókat kiszorították a város központjából és környező utcáiból. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s