h i r d e t é s

Egészen hihetetlen vadászbaleset történt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egészen hihetetlen vadászbaleset történt

2020. május 19. - 06:20

 

Két kilométerről leadott lövés ölt meg egy udvarán ülő férfit Újfehértón

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

A 24.hu értesülései szerint egy őzvadászat közben leadott eltévedt lövés halálra sebzett egy település határában élő férfit. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben.

Az ügyben Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője ismertette a tragikus kimenetelű vadászbaleset részleteit:

"Az eddig beszerzett bizonyítékok alapján megállapítható történet lényege az, hogy május 15-én a kora esti órákban újfehértói családi házának udvarán egy férfit ismeretlen lőfegyverrel a lapocka tájékán meglőttek. A férfit kórházba szállították, ahol elhalálozott. A rendőrség megállapította, hogy a férfi testében talált lőszer egy helyi vadásztársaság tagjának a fegyveréből származik, és ezzel a fegyverrel a lakóháztól körülbelül 2 km-re adtak le úgynevezett vétlen lövést a kérdéses időszakban." - mondta a csoportvezető ügyész.

A helyi vadászok döbbenten állnak az eset előtt. Egyikük azt mondta, hogy annyira hihetetlen a település belterületén történt eset, hogy szerinte egymillió célzott lövésből sem lehetne megismételni. Arra tippelnek, hogy egy eltévedt lefelé csapódó lövedék okozhatta a tragédiát. Egy másik vadász elmondása szerint már több tanút is kihallgattak az ügyben, és a rendőrség a helyszínen rekonstruálja a baleset körülményeit. Beszéltünk az érintett vadásztársaság vezetőjével is, de mivel folyamatban lévő ügyről van szó, ezért egyelőre nem szeretett volna nyilatkozni a témában.


 

h i r d e t é s