h i r d e t é s

Detroitban a tömegbe lőttek egy autóból

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Detroitban a tömegbe lőttek egy autóból

2020. május 30. - 09:12

 

Egy 19 éves férfi meghalt, egyelőre nem tudni, ki követte el a támadást.

A kép illusztráció! - Forrás: Alfahír

Egy ember meghalt, miután valaki egy SUV-ból a George Flyod halála miatt tüntető tömegbe lőtt Detroitban - mondta el Nicole Kirkwood, a detroiti rendőrség szóvivője szombaton.

A lövöldözés helyi idő szerint pénteken, éjfél előtt történt, miközben rendőrtisztek próbáltak megfékezni többtucatnyi tüntetőt - ismertette Kirkwood. A szóvivő szerint rendőrtisztnek nem volt köze az incidenshez. Az áldozat egy 19 éves fiatal férfi. További részletekről nem tudni. Az este folyamán egy detroiti rendőrparancsnok kórházba került, mert megdobták kővel. A zavargások alatt számos tüntetőt őrizetbe vettek. 

Az Egyesült Államok több nagyvárosában zajlottak tüntetések az elmúlt napokban, amelyek kiváltó oka az volt, hogy hétfő este egy férfi meghalt a durva rendőri intézkedés után. A fekete George Floydot egy igazoltatás során négy fehér rendőrtiszt a földre kényszerítette, majd egyikük percekig térdelt a nyakán. A férfi levegőért könyörgött, később pedig a kórházba szállítás közben meghalt. A minneapolisi rendőrség pénteken bejelentette: gyilkosság vádjával őrizetbe vették Derek Chauvint, azt a rendőrt, aki Floyd nyakára térdelt. A négy rendőrt még kedden elbocsátották. (via MTI) / 444.hu


 

h i r d e t é s