h i r d e t é s

Demeter Szilárd: Soros György a liberális Führer

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Demeter Szilárd: Soros György a liberális Führer

2020. november 29. - 06:29

 

Az elsőszámú kultúrharcos pont egy olyan emberrel szemben alkalmazza a náci hasonlatokat, aki túlélte a holokausztot.

Demeter Szilárd - Fotó: MTI/Illyés Tibor

Elég erőteljes és alighanem emlékezetes írással jelentkezett Demeter Szilárd az Origón. A kormánypárti portálon megjelent írásában a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója (PIM) Soros Györgyről elmélkedik, méghozzá nem is akárhogyan. Szerinte az üzletember írni tehetségtelen, gondolatrendszere zavaros és inkonzisztens. "Van annyira okos, hogy belássa: nem zseni. Ez lehet a legnagyobb fájdalma."

Úgy gondolja, a milliárdos saját halála kapujában saját szobrát faragja.  

"Küldetése: Soros György, az új messiás. Csakhogy hiányzik mögüle a transzcendencia. Soros György istene Soros György, aki Soros György képében leszállott közénk."

Demeter Szilárd szerint egy világméretű sakktáblán tologatja a bábukat, pénzügyi sikereinek titka, hogy tisztességtelenül játszott. Ráadásul a trónjához rajtunk vezet az út. "Európa Soros György gázkamrája." (A magyar származású üzletember túlélte a holokausztot - a szerk.)

"A multikulturális nyitott társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos, mi, európai nemzetek pedig arra vagyunk ítélve, hogy egymást eltaposva, egymásra mászva próbáljunk az utolsó korty levegőért küzdeni." - fogalmaz Demeter Szilárd.  Ráadásul egy frappánsnak gondolt szójátékot is megenged magának: színre lépnek a "liberárják", aki most a lengyeleket és a magyarokat akarják kizáratni abból a politikai közösségből, aminek tagjaiként még vannak jogaink.

"Mi vagyunk az új zsidók." - állapítja meg.

Szerinte a kizárás mellett érvelők alacsonyabb rendű "lényeknek" tartanak bennünket. Úgy véli, a Nyugaton a "liberárják" azért harcolnak, hogy senki se lehessen önmaga és bárkit célkeresztbe kerülhet, akiből nem tudnak multikulturális embert faragni. 

"Soros György a liberális Führer. A liberárja hadserege pedig szolgaibb módon isteníti, mint anno Hitlert a sajátjai. Semmit nem tanultak a XX. századból." - vonja le a konzekvenciákat Demeter Szilárd.

Nem ez az első alkalom, hogy a főigazgató meghökkentő dolgokat nyilatkozik. Korábban egy interjúban azt mondta, álmából felkeltve is jobb novellákat ír, mint azok, akik őt gyalázzák. És nem mellesleg, ha egy irodalmi díjátadóra megy valahová, akkor az autóban az amerikai rapper, Snoop Dog vulgáris nyelvezetű számait bömbölteti. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s