h i r d e t é s

Bogdán László: A cigányok nem akarnak egy tál pörköltes emberek lenni!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Bogdán László: A cigányok nem akarnak egy tál pörköltes emberek lenni!

2020. február 29. - 14:02

Zsúfolásig megtelt pénteken a Siófoki Könyvtár emeleti nagyterme, ahol a Siófoki Civil Akadémiának vendége Bogdán László cserdi cigány származású polgármestere volt. 

Forrás: Lengyel Róbert polgármester facebook oldala

A város polgármestere és Völgyi Lajos képviselő kérdezték, ő pedig készséggel, a tőle megszokott nyíltsággal és őszinteséggel válaszolt. 

Volt szó a faluja fel-, helyesebben kiemelkedéséről, a közpénzeket elherdáló mai magyar cigány politikai elitről, a helyi cigány nemzetiségi önkormányzatok képmutató rendszeréről, arról, hogy a magyar vezető politikusok miként silányították le a cigányság jelentős résztét egyszerű "egy tál pörköltes" szavazóbázissá és a rövidesen induló, újabb néphülyítő nemzeti konzultációról is. 

A Cserdi "csoda" titka a sok munka, a falu közössége és a polgármester egymásra találása. Közösen jutottak el oda, hogy országos példa lehettek, megmutatták, a cigány emberek képesek kitörni a szegénységből, előbbre jutni, ha nyitott szívvel közelednek hozzájuk, és bíznak bennük, esélyt és lehetőséget kapnak. 


Forrás: Lengyel Róbert polgármester facebook oldala

Bogdán László szerint a politikusoknak óriási felelősségük van abban, hogy eljött az idő, amikor nem bűn a cigányt minősíteni, bűnözőnek beállítani. Látszatra úgy csinál mindenki, hogy elfogadó, toleráns, valójában azonban a szándék az, bárcsak ne lennének itt közöttünk. Ezért készülhetnek sorban a lejárató videók. Ezek rövid távon javítanak a népszerűségi indexen, voksokat hoznak, be lehet masírozni a magyar parlamentbe. "A jó Isten látja milyen keresztény nép vagyunk mi." -mondta. 

A zárást követően Lengyel Róbert polgármester, Porocskáné Kőrösi Anita országgyűlési képviselő asszonnyal (Jobbik) és Bogdán Lászlóval közösen, a siófoki cigány önkormányzat képviselőivel ültek le külön egyeztetni múltról, jelenről és persze a jövőről is. 


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky