h i r d e t é s

Berki Krisztián jogászkodással húzza az időt büntetőfékezős ügyében

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Berki Krisztián jogászkodással húzza az időt büntetőfékezős ügyében

2021. május 14. - 17:16

 

Elmaradt Berki Krisztián büntetőfékezéses tárgyalása, mert nem vette át a vádiratot

Berki Krisztián büntetőfékezése - Forrás: mandiner.hu

Bár megjelent pénteken a bíróságon a büntetőfékezéses ügyében Berki Krisztián, ahogy bő három héttel ezelőtt, úgy most sem tudták az előkészítő ülést megtartani. - írja a 24.hu

Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője a lap megkeresésére azt mondta, hogy azért maradt el az előkészítő ülés, mert a vádlott nem vette át a vádiratot, és még nem telt el az a törvény által előírt idő, aminek el kell telnie a vádirat átvétele és az előkészítő ülés között.

Hozzátette, a bíró kézbesítette a terhelt számára a vádiratot és szóban meg is idézte az új időpontra kitűzött előkészítő ülésre, ami június 4-én lesz.

Az ügyészség március közepén emelt vádat az FTC korábbi vezérigazgatója ellen közúti veszélyeztetés és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás miatt. A büntetőfékezéses eset még három évvel ezelőtt történt a Pünkösdfürdő utcában.

 

A celeb előtt haladt egy busz, ami a megállóhoz érve lelassított, de le- és felszálló utas hiányában nem állt ott meg. Berki a záróvonal és az előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt a Bentley-vel, azonban ez nem sikerült neki, ezért vissza kellett sorolnia.

Ekkor a médiaszemélyiség és a buszvezető is egymásra dudált. Berki ezután feldühödve, a megengedett sebesség túllépésével, megelőzte a buszt, majd visszatért elé, és intenzív fékezésbe kezdett, végül a busz előtt megállt.

A buszsofőr a vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. A busz utasai közül többen az ülésből előre lendültek, kiestek vagy a kapaszkodó rúdba ütötték magukat. Személyi sérülés nem történt.

A buszban 2,5 millió, a luxusautóban pedig mintegy 14 millió forintos kár keletkezett. Értesüléseink szerint Berki először nem tett vallomást a gyanúsítás során, sőt panasszal élt még a gyanúsítás ellen is. Később írásban tett vallomást, és tagadta a szándékosságot.

Az ügyészség két és fél év letöltendő börtönt, és járművezetéstől eltiltást kért az FTC korábbi vezérigazgatójából lett médiaszemélyiségre közúti veszélyeztetés és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás miatt arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a tettét és lemond a tárgyalás jogáról is. A halmazati büntetések miatt ennek a felső határa egyébként hét és fél év szabadságvesztés.

Berki három héttel ezelőtt betegség miatt nem tudott megjelenni az előkészítő ülésen, ezúttal pedig azért nem tudták megtartani a tárgyalást, mert Berki csak most vette át a vádiratot.

A bíróság a portál megkeresésére azt is közölte, hogy a vádirat „nem kereste” jelzéssel érkezett vissza a terhelt bíróság által ismert lakcíméről. A mai napon a bíróság tudomására jutott, hogy Berki időközben elköltözött erről a címről, ezt azonban az eljárás során nem jelentette be megfelelően. Az előkészítő ülés június negyedikén lesz. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s