fbpx Az SZFE új kancellárja ma 18 óráig kiürítteti az egyetem épületeit és kollégiumát | CIVILHETES

h i r d e t é s

Az SZFE új kancellárja ma 18 óráig kiürítteti az egyetem épületeit és kollégiumát

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Az SZFE új kancellárja ma 18 óráig kiürítteti az egyetem épületeit és kollégiumát

2020. október 16. - 14:57

 

Rektori utasításban előrébb hozták az őszi szünetet, amikor is karbantartást és fertőtlenítést tartanának, ezért kiürítik és bezárják az épületeket.

Szarka Gábor újonnan kinevezett kancellár a Színház- és Filmművészeti egyetem elé sorfalat álló hallgatók előtt 2020. október 8-án - Fotó: Független Szabad Egyetem

Körlevélben küldött rektori utasítást a Színház- és Filmművészeti Egyetem új kancellárja, Szarka Gábor és az egyik új rektorhelyettes, Novák Emil az egyetem dolgozóinak és oktatóinak - írja a Telex egy a birtokukba került levél alapján.

Eszerint módosítással előrébb hozzák az őszi szünetet az egyemen október 16-26. közé. Ekkor az egyetem épületeiben és kollégiumában karbantartást és fertőtlenítést csinálnak majd, ezért azok zárva lesznek, azokban tartózkodni tilos, azokat maximum péntek este 18 óráig mindenkinek el kell hagynia - írják.

A Telex által szemlézett rektori utasításban többek között elrendelik, hogy

  • "Az Egyetem létesítményeit mai nap munkaidő végéig, de legkésőbb 18 óráig valamennyi egyetemi polgárnak el kell hagynia. Az üzemeltetési vezető intézkedik a fokozatosan kiürülő irodák, kollégiumi szobák, tantermek, egyéb helyiségek, végül a kiürült épületek zárásáról."
  • "A benntartózkodásra engedélyezett üzemeltetési munkatársak és a szakkarbantartásokat végző személyek kivételével a szünet alatt kizárólag írásos kancellári engedéllyel lehet az Egyetem létesítményeiben tartózkodni."

Mindezek mellett azt írják, hogy

  • a kollégiumi hallgatók részére a szünet időszakában kollégiumi díj nem kerül felszámításra,
  • a létesítmények alapműködéséhez és őrzéséhez szükséges napi minimális létszámszükségről anév szerinti beosztást készítenek;
  • a jövő hétre műszaki, karbantartási, takarítási és fertőtlenítési terv készül;
  • a munkavállalók számára a szünet időszaka összesen 5 munkanapot érint, a szünet utáni három munkanapot kötelező szabadságként kell elszámolni, a további két napot a közvetlen munkahelyi felettesek döntése alapján vagy szabadságként vagy otthoni munkavégzésként lehet elszámolni;
  • az elmaradt foglalkozások pótlásáról a szünet utáni időszakban kell gondoskodni;
  • a szünet ideje alatt átfogó műszaki karbantartó munkákra is sor kerülhet, ez érintheti gépészeti eszközök, más műszaki egységek átmeneti vagy tartós leállását is;
  • a karbantartások nem érintik az Vas utcai épület homlokzatán lévő installációk eltávolítását.

A levélben kiemelik, hogy  "tekintettel arra, hogy a szünet alatt vegyszeres fertőtlenítő takarításra is sor kerülhet, ezért megkérem valamennyi egyetemi polgárt, hogy egyfelől értéktárgyaikat vigyék haza, másfelől személyes tárgyaikat zárják el szekrényeikbe, fiókjaikba. Élelmiszert ne hagyjanak az helyiségekben, ahol hűtőszekrény van, azt ürítsék ki és áramtalanítsák."

Szarka a levél végén kitér arra, hogy reméli, a szünet után megkezdődhet a párbeszés és a közös munka. A Telex ehhez hozzáteszi, hogy péntek reggelre kancellári utasításra blokkolták az SZFE irodáinak számítógépein a Facebook-hozzáférést is, ami a legfőbb kommunikációs csatornája a hallgatóknak és a sztrájkolóknak. (magyarnarancs.hu)


 

h i r d e t é s

Kommentek