h i r d e t é s

A lottón sorra viszik el a nyereményeket

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

A lottón sorra viszik el a nyereményeket

2022. november 29. - 18:10

A héten több lottójátékon is volt telitalálat. A szerencse egész héten mosolygott, s bizony a mázlisták örülhetnek a mesés vagyonoknak. Akikre a rabona kifizetés nél mosolyog rá Fortuna nekik sem lehet panaszuk.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Mi lett az egykori nyertesekkel?

Akikről kiderült azaz publikussá vált, hogy nyertek anno nem mind mondhatják magukat már boldognak és legfőképpen gazdagnak sem. Sokféle ember létezik, de két típusról beszélünk most csak. Az egyik, ha pénzhez jut akkor, ha kell, ha nem költ. Míg a másik okosan befektet, félretesz, fogja-félti a pénzt és nem szórja esztelenül. Megjelennek rokonok, barátok és a pénz szépen lassan fogy. A luxus átmeneti vendég lesz csak és a nyeremény, ha elfogy, akkor jön a baj és az újabb nincstelenség.

Aki nyert, vajon miért nem jelentkezik?

Elveszett a szelvény. Az alap eset ez. Durva tréfa az élettől, nyerni és egyben veszíteni is. A másik, hogy játszik az illető, de nem nézi a számokat sehol sem. Talán a „ minek nézzem úgyse nyerek, csak megszokásból játszom” attitűd tipikus esete ez. Vagy időközben jobb létre szenderült. Ez sem a legjobb opció. A rabona kifizetés esetén azonban nincs okunk az aggodalomra, a pénz mindenképpen hozzánk kerül. Tehát itt automatikus, ha nyertünk jön a pénz, no stressz. Konklúzió, ha játszunk figyeljünk oda jobban.

A szűkölködésből szegénységbe

Vajon mi lehet az oka annak, hogy a szegény nyertesekből végül ismét szegény lesz? Ez remek pszichológiai megfigyelés tárgya is lehet(ne)! Minden bizonnyal az álmok, vágyak az ilyen embereknél jóval nagyobbak és több mint annál, aki alapból megvehet és tehet bármit, amit szeretne. Míg egy szegény család, ha nyer akkor mi az első? Új autó, berendezés, bútor vásárlás, számítástechnikai eszközök, kütyük, nyaralás, új ház és még sorolhatnánk. Ezek a vágyak és célok életszerűek és nem kövezzenek meg érte senkit sem. Viszont az átgondoltság a mértékletesség hiánya visszavezet a kiinduló ponthoz. Túl nagy házat vesznek, aminek a fenntartási költsége magas. Ugyan így az autóval, luxusautó, utazás a köbön. Ez az életvitel pedig tarthatatlan hosszútávon biztos és folytonos bevétel nélkül.

Társadalmi és pszichikai nyomás

A társadalmi nyomás alatt a rokonokra, barátokra és a rég eltűnt újra elkerülő érdekemberekre gondolunk. A  „megteheted, hogy adj” gondolkodás  ilyenkor beindul. Ugyanakkor a kéregetés is elindul. A rabona kifizetés megtörténtekor nem tudják meg, hogy nyertünk, biztonságos és diszkrét. De persze a lottó ötös esetén látványos lesz a változás az életünkben és a fényűzés szembetűnő lehet mások számára is. A másik pszichikai nyomás például a na majd most megmutatom mindenkinek hozzáállás…egyenes út a bukáshoz. Önmérséklet, külső kontroll és a józan ész mindezektől megvédhet bennünket. Ha múltkor még szakadt farmer sportcipővel volt, akkor azonnal ne legyen D&G öltöny vagy ha eddig BKV volt, akkor azonnal ne váltsunk helyette BMW-re. Átmenet, fokozatos váltás és hát a legjobb, ha az illető elköltözik. Hiszen új élet, új helyen, már nem is annyira lesz feltűnő.

Végezetül egy jó tanács hátha eljut az újdonsült milliárdosokhoz is: fektessen be hosszútávra és jelentős részét tegye el a pénzből. A többit pedig ezentúl nyugodtan lehet költeni és élvezni végre az életet, hamár van, akinek az életében ilyen megismételhetetlen lehetőség adódik. Érdemes megbízni egy befektetési szakembert és a tanácsai alapján befektetni. No meg a jó öreg párnaciha is jól jöhet azoknak, akik bizalmatlanok a banki vagy egyéb befektetési formákkal szemben. Igaz, ebben az esetben előre lemondanak a kamatról és a haszonról is.


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky